''Kulüpler Birliği çok demokratik davrandı''

''Kulüpler Birliği çok demokratik davrandı''

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın kendisine verdiği desteğin demokratik olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın kendisine verdiği desteğin demokratik olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği’nin ortak bir açıklamada bulunduğunu hatırlatan Demirören, “Kulüpler Birliği Başkanı tek başına beyanat vermedi. Yanında 16 kulüp başkanıyla birlikte çok da demokratik bir açıklama yaptılar. Daha önce bundan daha demokratik bir ortamda seçim yapılmadı. Ben çok bilirim kulüp başkanlarının önüne boş kağıtların getirilip imzalatıldığını. Haluk Ulusoy bunları hatırlasın yeter” dedi.

Ana statüdeki başkan adaylığı için gerekli olan 61 imzayla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Demirören şöyle devam etti:

“2008’de genel kurul tarafından yapılmış bir değişiklik bu. Yani Sayın Haluk Ulusoy’un başkan olduğu dönem çıkarılmış. Bugüne kadar hangi aday çıkıyorsa bu şartı bilerek çıkıyor. Ben de o şartları bilerek aday oldum. Hiçbir aday da bu şartlardan şikayet etmedi ama zaman geçtikçe şikayet ediyorlar. Genel kurulda her şey değerlendirilir ama birileri imza toplayamıyor diye bu değişmez. Bu karar çıktığından beri 3 veya 4 başkan bu şartlarda seçilmiş. Şimdi ne oldu ki? Sayın Duygun Yarsuvat, Galatasaray’da Divan Kurulu başkanıyken Adnan Polat için 100 imza mecburiyeti getiren kişiydi. Ne oldu da bugün buradaki fazla geldi? Bu bugün çıkmadı, senelerdir var. Zaten şu anda hepimiz aday adayıyız. Aday kongre sabahı 61 imzayı sunabilen kişidir. Ben de aday adayıyım.”