2015'te iflas ettiler ! Serie A'ya çıktılar !

2015'te iflas ettiler ! Serie A'ya çıktılar !
Güncelleme:

Son maçında Spezia'yı 2-0 yenen ve sezonu ikinci sırada bitiren Parma, Serie A'ya çıktı. 90'ların efsanevi kulübü 2015'te iflas edip dördüncü lige düşürülmüştü.

İtalya İkinci Futbol Ligi (Serie B) takımlarından Parma, üç yıl aradan sonra Serie A’ya yükseldi. Ligdeki son hafta maçında Spezia’ya konuk olan Parma, rakibini Fabio Ceravolo ve Amato Ciciretti’nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Sezonu Empoli’nin ardından 72 puanla ikinci sırada tamamlayan Parma, doğrudan Serie A’ya yükselme başarısı gösterdi. İtalyan temsilcisi, 2015 yılında iflas etmesinin ardından dördüncü lige düşürülmüştü.

Parma deplasmanda Spezia’yı 2-0 mağlup etti ve puanını 72’ye çıkardı. Frosinone kazanması gereken maçta Foggia Calcio ile 2-2 berabere kaldı ve Parma’nın altında kaldı. 2015 yılında iflasının açıklanmasının ardından 4. lige düşürülen Parma, üst üste 3 yıl lig atladı ve önümüzdeki sezon Serie A’da mücadele edecek.

Altın günlerini 90’larda yaşayan Parma’da Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon, Hernan Crespo, Ariel Ortega, Lilian Thuram, Faustino Asprilla gibi yıldız isimler forma giymişti.

Etiketler italya serie a parma