''Messi'den daha iyi olduğunu kanıtla''

''Messi'den daha iyi olduğunu kanıtla''
Güncelleme:

Löw, Mario Götze'yi oyuna alırken 'Tüm dünyaya Messi'den daha iyi olduğunu kanıtla. Dünya Kupası'nı kazan.' dediğini açıkladı.

2014 Dünya Kupası'nda Almanya'yı şampiyon yapan Joachim Löw, Mario Götze'yi oyuna alırken 'Tüm dünyaya Messi'den daha iyi olduğunu kanıtla. Dünya Kupası'nı kazan.' dediğini açıkladı.

Almanya, Dünya Kupası finalinde Arjantin'i Mario Götze'nin uzatmalarda attığı golle devirdi ve Dünya Şampiyonu oldu.

Panzerler'in teknik patronu Joachim Löw ise oyuna sonradan dahil ettiği Mario Götze'nin Messi'den daha iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. Maçın ardından konuşan teknik adam, "Götze'yi oyuna alırken 'Tüm dünyaya Messi'den daha iyi olduğunu kanıtla. Dünya Kupası'nı kazan." dedim. O tam anlamıyla mucize bir çocuk. Oyunun her yerinde oynayabiliyor. Sahada olduğu her an maçın kaderini değiştirebilecek kapasitede ve bugün de bunu yaptı.." ifadelerini kullandı.

54 yaşındaki teknik adam, zaferle ilgili olaraksa "Biz bu projeye seneler önce Jurgen Klinsmann ile başladık. 10 senedir uğraşıyoruz ve Dünya Kupası'nı hak etitk. Yıllar içerisinde kendimizi geliştirdik ve bu başarıyı elde edene kadar durmadık. Takım ruhumuz muazzam, inanılmaz bir istekleri var başarıyı getiren şeylerden biri de bu oldu. Per Mertesacker, Philipp Lahm, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger gibi isimler bu grubun hep içerisinde oldular ve bu oyuncular ayrı bir tebriği hak ediyorlar. Schweini'nin liderlik yeteneği, Klose'nin golleri, Lahm'ın bitmeyen enerjisi..." dedi.

Tarihte bir ilke imza attıklarına da dikkat çeken Löw, "Güney Amerika'da düzenlenen bir Dünya Kupası'nı ilk defa bir Avrupa ekibi kazandı. Bu da pastanın üzerindeki çilek oldu." diye konuştu.

Almanya, Löw'ün yönetimindeki 8 senelik süreçte pek çok yarı final gördü ve ilk kupasını kazandı.

Goal