Blatter'in Messi şaşkınlığı!

Blatter'in Messi şaşkınlığı!
Güncelleme:

FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Messi'yi, en iyi futbolcu olarak ödülünü almaya gelirken gördüğümde biraz şaşırdım" dedi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin, FIFA Dünya Kupası'nın en iyi futbolcusu ödülünü almaya gelirken gördüğünde şaşırdığını söyledi.

En iyi futbolcu seçilen Messi hakkında Blatter, "Ben Messi'yi, en iyi futbolcu olarak ödülünü almaya gelirken gördüğümde biraz şaşırdım. Ama finale çıkan Arjantin'e büyük katkısı ve golleri bulunan Messi'nin seçilmesi kararının doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Brezilya'daki Dünya Kupası'nın ardından ülkeden ayrılmadan önce düzenlenen son basın toplantısında konuşan Blatter, FIFA Başkanı olarak 5. dünya kupasını geçirdiğini belirterek, FIFA'nın, organizasyona 10 üzerinden, 9,25 puan verdiğini söyledi.

Blatter, Brezilya'daki dünya kupasının farklı olduğunu, karşılaşmalarda devamlı hücum futbolu gördüklerini ve maçların uzatmalara, hatta penaltılara gittiğinde daha da dramaya dönüştüğünü ifade etti. Blatter, dünkü final maçını ise iki tarafın savaşı olarak niteledi.

Bu dünya kupasının çok farklı olduğuna değinen Blatter, daha sonraki dünya kupalarında üstüne fazla bir şey koymanın zor olacağını söyledi.

Brezilya'da maçları yöneten hakemler hakkında ise Blatter, "Hakemlerin az sarı kart gösterdikleri yönünde eleştiri vardı. Ama bu dünya kupasında daha az futbolcu sakatlandı" dedi.

Blatter, 9 maç ceza verilen Uruguaylı futbolcu Luis Suarez'e ilişkin ise, böyle bir cezanın futbolcuyu elbette üzeceğini ama FIFA Başkanı olarak bağımsız komitenin verdiği karara saygı duymak zorunda olduğunu aktardı.

Dünya Kupası finalinde kendisini protesto eden taraftarlarla ilgili olarak Blatter, söyleyebileceği bir şeyin olmadığını ve futbolda bu tip şeylerin yaşanabildiğini dile getirdi.