Dirar ve Belhanda 20 yıl aradan sonra...

Dirar ve Belhanda 20 yıl aradan sonra...
Güncelleme:

2018 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde as, Fildişi Sahili'ni 2-0 mağlup etti ve 20 yıl sonra Dünya Kupası'na direkt olarak katılma hakkı kazandı.

2018 Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu son maçında Fas, Fildişi Sahili’ni 2-0 mağlup etti ve Dünya Kupası’na direkt olarak katılma hakkı kazandı. 20 sene sonra ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan Fas’a galibiyeti getiren golleri 25’te Fenerbahçeli Nabil Dirar ve 30’da Mehdi Benatia kaydetti.

Fas Milli Takımı’nın Süper Lig’de forma giyen futbolcuları Nabil Dirar, Younes Belhanda ve Khalid Boutaib Fildişi Sahili karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Dirar ve Belhanda, 90 dakika sahada kalırken Boutaib 75 dakika sahada kaldı. Öte yandan Fransız teknik direktör Herve Renard, Afrika futboluna yine damga vurdu. Zambiya’yı tarihinde ilk kez Afrika Kupası şampiyonu yapan, Fildişi Sahili’ni 23 yıl sonra Afrika Kupası şampiyonu yapan Renard, son olarak 1998 Dünya Kupası’nda mücadele eden Fas’ı da 20 yıl sonra Dünya Kupası’na götürmeyi başardı.