Dünya Kupası'dan F Grubu karıştı !

Dünya Kupası'dan F Grubu karıştı !
Güncelleme:

Dünya Kupası'nda Almanya'nın uzatma dakikalarında aldığı galibiyet sonrası F Grubu'nda işler iyice karıştı. İşte olası senaryolar...

Dünya Kupası’nda F Grubu büyük bir heyecana sahne olurken Almanya’nın İsveç’i 2-1 mağlup etmesiyle hesaplar iyice karıştı. Günün ilk maçında Güney Kore’yi 2-1 yenen Meksika liderlik koltuğunda otursa da son dakikalarda yediği gol son maçta karmaşık hesaplarla karşılaşabileceğimizin habercisi. Son maçlarda puan eşitliği halinde önce genel averaja, sonra atılan gollere bakılacak. UEFA organizasyonlarından aşina olduğumuz ikili ve üçlü averaj ise belirttiğimiz kriterlerde de eşitlik olması halinde devreye girecek. Haliyle puan ve genel averaj eşitliği halinde atılan gollerin sayısı çok değerli. İşte iki adet kaos senaryosu!

İsveç ve Almanya 1-0 kazanırsa:

En karışık hesaba bakarsak eğer 27 Haziran’da aynı anda saat 17.00’de başlayacak son maçlarda Almanya, Güney Kore’yi 1-0 yener, İsveç de Meksika’yı yine 1-0’lık skorla mağlup ederse; Meksika, Almanya ve İsveç, 6’şar puana ulaşıyor. Aynı zamanda üç takımın da attığı gol 3, yediği gol 2 oluyor. Bu senaryoda üç takım arasında yapılan maçlarda da eşitlik bulunurken Almanya ve İsveç bu maçlarda ikişer gol attıkları için Meksika grubu üçüncü bitiriyor. Almanya ise İsveç’i 2-1 yendiği için grubu lider bitiriyor. Dünya Kupası'dan F Grubu karıştı ! - Resim : 1

Güney Kore ve Meksika 1-0 yenerse:

Güney Kore, Almanya’yı 1-0 yener, Meksika da İsveç’i aynı skorla geçerse, Meksika 9 puanla lider oluyor. Bu kez Almanya, Güney Kore ve İsveç arasında bir üçlü averaj devreye giriyor. Bu senaryoya göre puanlar ve gol averajları eşitken Güney Kore, üçlü averajda 1 gol kaydettiği için son sırada yer alıyor. Almanya ise İsveç’i 2-1 yendiği üçün grubu ikinci sırada bitiriyor.

F Grubu’nun çapraz eşleşmesi ise E Grubu ile. Yani Brezilya, Kosta Rika, Sırbistan ve İsviçre grubu. E Grubu’nun lideri F Grubu’nun ikincisi ile eşleşiyor. Brezilya grubu lider bitirir, Almanya ikinci olursa, Brezilya; 2014’te Almanya karşısında yaşadığı 7-1’lik facianın rövanşını oynama fırsatı elde edecek. Bakalım heyecan dolu son maçlar bize neler gösterecek?

Almanya - İsveç: 2-1 maç özetiAlmanya - İsveç: 2-1 maç özeti

 

Dünya Kupası'dan F Grubu karıştı ! - Resim : 3

Skor