İspanya 1 attı 3 aldı !

İspanya 1 attı 3 aldı !
Güncelleme:

Dünya Kupası B grubu maçında İspanya, Diego Costa'nın golüyle İrarn'ı 1-0 mağlup etti.

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda B Grubu’nda İran ve İspanya karşı karşıya geldi. Kazan Arena’da oynanan karşılaşmada oldukça zorlanan İspanya, üç puanı tek golle aldı. İspanya, 54. dakikada Diego Costa ile öne geçerken, İran bu golün ardından yakaladığı fırsatları yakalayamadı. Maç boyunca ecel terleri döken İspanya, zor da olsa galip gelerek grupta 4 puana ulaştı.

Grubun favorisi olarak gösterilen İspanya, İran karşısında sergilediği performans ile hayal kırıklığı yarattı. İyi kapanan İran savunmasını açmakta zorlanan İspanya, Diego Costa’nın biraz da şansının yardımı ile bulduğu golle sevindi.

İlk maçta Portekiz ile 3-3 berabere kalan ve savunması eleştiri alan İspanya, bu maçta hücumda da pek etkili olamadı. İlk maçta Fas karşısında aldığı üç puanın da morali ile maça çıkan İran, İspanya’nın etkili ayaklarını uzun süre durdurmayı başardı. Ancak savunmada bir anlık konsantrasyon hatası, İspanya’ya golü getirdi.

Golü yedikten sonra daha atak bir futbol sergilemeye başlayan İran, güçlü rakibi karşısında pozisyonlar da bulmaya başladı. Ancak gerek son paslardaki hatalar, gerekse son vuruşlardaki eksiklik, İran’ın aradığı golü bulmasını engelledi. İran’ın Saeid Ezatolahi ile bulduğu bir gol de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Diego Costa’nın attığı tek gol, maçın sonucunu belirledi.

Bu galibiyetle puanını 4’e çıkaran İspanya, grubun son maçında iddiası kalmayan Fas ile karşılaşacak. Grupta 3 puanı bulunan İran ise son maçta 4 puanlı Portekiz ile mücadele edecek.

İran'ı yıkan 'VAR' kararı !İran'ı yıkan 'VAR' kararı !