Jimmy Durmaz'a ölüm tehdidi !

Jimmy Durmaz'a ölüm tehdidi !
Güncelleme:

Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz, Dünya Kupası F Grubu'nda Almanya ile oynanan maç sonrası sözlü ırkçı saldırılara ve ölüm tehditlerine maruz kaldı.

Rusya’da devam eden Dünya Kupası F Grubu’nda Almanya ile İsveç arasında oynanan maç dramatik bir sona sahne oldu. Puan kaybına tahammülü olmayan Almanya’nın, İsveç’in Türk asıllı futbolcusu Jimmy Durmaz’ın uzatma dakikalarında yaptığı faul sonrası Toni Kross ile bulduğu gol, son şampiyonun altın bir galibiyet almasını sağladı. Maçın ardından yenilen golün sorumlusu olarak gösterilen Jimmy Durmaz, İsveçli futbolseverler tarafından ırkçı saldırılara maruz kaldı. Jimmy Durmaz’a ayrıca ölüm tehditleri yağdı.

Bir dönem Gençlerbirliği’nde de oynamış olan ve kariyerini Fransa’nın Toulouse takımında sürdüren Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz’ın sosyal medya hesabına 3 binden fazla ırkçı saldırı ve ölüm tehditleri içeren mesaj yazıldı. İsveç taraftarlarının bu saldırıları sonrasında ise Jimmy Durmaz’a takım arkadaşları sahip çıktı. İsveç’in golcü futbolcusu John Guidetti, Jimmy Durmaz’a yapılan ırkçı saldırılar ve ölüm tehditleri ile ilgili “Jimmy Durmaz’a yapılan yorumlar aptalca… Sahada elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Çok koştu ve savaştı… Şansız bir frikiğe neden oldu. Maalesef o frikik de dramatik bir şekilde ağlarımızla buluştu” değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka İsveçli futbolcu Albin Ekdal da “Maçlar takım halinde kazanılır ve kaybedilir. Gol pozisyonu için Jimmy Durmaz’ın suçlanmasına anlam veremiyorum” dedi. Bu tür ırkçı saldırılara çok kez maruz kaldığını belirten Jimmy Durmaz ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yorumlar beni rahatsız etmiyor. Burada olmaktan ve İsveç’i temsil etmekten gurur duyuyorum. Bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı” şeklinde konuştu.

Jimmy Durmaz, Almanya maçında oyuna 74. dakikada Viktor Claesson’un yerine girmiş, uzatma dakikalarında ceza sahasının çaprazında bir serbest vuruşa neden olmuştu. 90+5’te kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Toni Kross, yaptığı vuruş ile takımının maçı kazanmasını sağlamıştı.