Uruguay dolu dizgin devam ediyor !

Uruguay dolu dizgin devam ediyor !
Güncelleme:

Dünya Kupası A Grubu mücadelesinde Uruguay ile Suudi Arabistan karşı karşıya geldi, Uruguay sahadan Luis Suarez'in attığı golle 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki ikinci maçların son karşılaşması oynandı. Ev sahibi Rusya dün Mısır'ı yenerek puanını 6'ya çıkarmıştı. İlk maçında Mısır'ı yenen Uruguay, Suudi Arabistan'ı da 1-0 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti ve böylece A Grubu'nda bir üst tura yükselen takımlar belli oldu. A Grubu'nda Rusya ile Uruguay, bir üst tura yükseldi. İki takım, gruptaki son maçlarında karşı karşıya gelecekler. Suudi Arabistan ile Mısır'ın ise bir üst tura yükselme ihtimalleri matematiksel olarak kalmadı.

Oldukça düşük tempoda geçen maçta Fernando Muslera bir rekora imza attı. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera, Dünya Kupası'ndaki 13. maçına çıkarak ülkesinin turnuva tarihinde en fazla forma giyen oyuncu rekorunu egale etti. Uruguay'da 13 maç oynayan son isim, 1966, 1970 ve 1974 Dünya Kupası'nda forma giyen Ladislao Mazurkiewicz idi.

Uruguayi 23. dakikada Luis Suarez'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda bomboş pozisyonda sol ayağıyla vuruş yapan Suarez, 100. milli maçında 52. golünü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Mücadelenin ikinci yarısı da ilk 45 dakikadaki gibi düşük tempoda geçti. İki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince Uruguay maçı 1-0 kazandı.

Uruguay, Dünya Kupası tarihinde gruplarda oynadığı ilk iki maçı son olarak 1954 yılında kazanmıştı. Güney Amerika temsilcisi bu talihsizliğini de Suudi Arabistan mücadelesiyle geride bıraktı.

MAÇ TAKVİMİ

> 25 Haziran (TSİ: 17.00): Uruguay-Rusya (Samara Arena - Samara)

> 25 Haziran (TSİ: 17.00): Suudi Arabistan-Mısır (Volgograd Arena - Volgograd)