Advocaat'ın istediği 4 dünya yıldızı

Advocaat'ın istediği 4 dünya yıldızı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, yönetimden 4 yıldızdan en az birinin kadroya katılmasını istedi.

Fenerbahçe’nin listesindeki yıldızlar için birçok kulüp çalışmalara başlayıp, oyuncuların kulüplerine tekliflerini iletti. Sarı-Lacivertli yönetim de istediği oyuncuları kaptırmamak için gaza bastı.

İşte Fener’in talip olduğu 4 oyuncuda son durum...

MEMPHIS DEPAY

Mourinho, şans vermediği Hollandalı futbolcu için, “Tekliflere açığım. Oyuncum da gelip benimle konuşabilir. Kimseyi takımda zorla tutmam” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Depay, birçok talibi bulunduğu için transferi en zor isimlerden biri. İngiltere’den Everton ve West Bromwich, İtalya’dan ise Milan ve Napoli devrede. 

İngiliz basınına göre Manchester cephesi, oyuncuyu İngiltere dışında bir takıma göndermekten yana. Ancak Depay, ülkedeki düzenini bozmamak için İngiltere’de kalmak istiyor.

JUAN MATA

Dick Advocaat, uzun dönemli plan için İspanyol yıldızın en uygun isim olduğunu yönetime iletmişti. Ancak Mata’nın maliyeti oldukça yüksek. Manchester United, Mata için 2 sene önce tam 45 milyon Euro (165 milyon TL) bonservis bedeli ödemişti. Kendisini Chelsea’den gönderen Mourinho, ManU’nun başına geçince, Mata’nın ayrılacağı öne sürülmüştü.

Ancak 28 yaşındaki futbolcu bu sezon 20 maçta forma giyip, 5 gol attı ve 2 asist yaptı. Şu anda Mourinho’nun kadro planlamasında sık sık görevlendirdiği isimler arasında yer alıyor. Fenerbahçe Yönetimi, her şeye rağmen Juan Mata’ya olan ilgisini Manchester United’la paylaşacak. 

HATEM BEN ARFA

Adaylar arasında transferi en olası isim Ben Arfa. Fransız yıldızın PSG macerası hiç de umduğu gibi gitmiyor. Bir türlü hocası Emery’nin gözüne giremedi. Ligde sadece 5 maça 11’de başladı, 3 karşılaşmada kadroya bile giremedi.

Yüksek teknik kapasitesi, dripling yeteneği ve skorer özelliğiyle Advocaat’ın aradığı 10 numara kriterlerinin çoğuna sahip olan 29 yaşındaki futbolcu kiralık olarak Fenerbahçe’ye gelebilir. 

CESC FABREGAS

İspanyol yıldız, oyun stili olarak diğer adaylardan ayrılıyor. Gelmesi halinde hem 10 numara olarak hem de Josef’in yerine görev yapabilir. 2 sezondur Emre Belözoğlu’nun yerini dolduramayan Fenerbahçe için Fabregas ilaç olacak.

29 yaşındaki oyuncu, Conte’nin 3-4-3 sisteminde kendine yer bulamadı ve kulübeye mahkum kaldı. Chelsea’den ayrılırsa, bu, kimse için sürpriz olmayacak.

Sarı-Lacivertliler, Roma’nın da gündeminde olan Fabregas için tüm imkanlarını seferber edecek. Hedef, İspanyol orta sahayı ocakta kiralamak, Şampiyonlar Ligi’ne gidilmesi halinde de sezon sonunda bonservisini alabilmek için tüm şartları zorlamak. 

Hürriyet