Ali Koç konuşuyor! Canlı aktarıyoruz

Ali Koç konuşuyor! Canlı aktarıyoruz
Güncelleme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yayıncı kuruluşta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Ali Koç'un yaptığı açıklamaları canlı olarak aktarıyoruz.

İşte Ali Koç'un açıklamaları;

"Yoğun bir seçim kampanyası sonrası, Fenerbahçe kongre üyelerinin verdiği oylarla Başkan olduk. Değişim bekleyen büyük bir kitle vardı. Dolayısıyla büyük bir beklentiyle geldik. İlk sezon nasıl geçti derseniz, seçildikten sonra en kötü seneyi çiz deseydiniz böyle bir senaryo çizemezdim. Kriz yönetimiyle uğraştık. Biz yenilikler yapmak için yola çıkmıştık fakat kriz yönetmekten bu reform biraz yavaşladı. Tabi ki yaptığımız güzel işlerde var. Futbolda yaşadığımız sıkıntılar bizi üzdü ve yordu. Sadece futbol olarak değil, genel olarak sancılı bir sezon geçirdik. Final Four'un son ayına kadar ilk 5'in 4 oyuncusu sakatlandı. Hem şans olarak, hem kara bulutlar olarak zor bir sene geçti. Tabi bu çıktığımız yolda bizim orta ve uzun vadeli hedeflerimiz vardı. Bunlar değişmedi. Gideceğimiz adres kesinlikle değişmedi. Yolda, farklı yollara sapmış olabiliriz ama çıktığımız ana hedef kesinlikle değişmedi"

"BİZİM AMACIMIZ MALİ OLARAK NEFES ALMAK"

"Bence camia olarak içinde bulunduğumuz finansal sıkıntılardan vakıf değiller. Bizimde anlatamadığımız, anlatmak istemediğimiz konular var. Mali konulara burada çok girmeyeceğim fakat Ocak ayında kampanyama başladığım zaman Türk futbolunun çok derin bir mali kriz içerisinde olduğunu belirtmiştim. Başka kimse konuşmuyordu. Gelinen noktada, yalnızca bize has değil fakat bizim aldığımız miras diğer kulüplere göre kat ve kat daha fazla. Sıkıntılı fair play kısıtlamaları alanımızı biraz daralttı. Fenerbahçe SK ve diğer büyük kulüplerin mali sıkıntılarını aşmaları 2-3 yılda olabilecek bir şey değil. Daha uzun vadeli planlamalar olmalı. Tabi bu sırada sportif başarılarda gelmeli. Bizim amacımız nefes almak, uzun vadede sürdürülebilir mali yapı oluşturmak ve sportif anlamda başarılar kazanmak"

"Kısa vadede nefes almak dediğim şey, kulübe sıcak para girmesi. Finansal anlamda sorumlulukları borç almadan yerine getirebilmekti. Bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum. Hem sağladığımız imkanlar, hem yeni sponsorluklar, hem de fedakarlıkla bunu iyi yaptığımızı düşünüyorum. Ama yinede bu ağır finansal yük devam etmekte."

"130 MİLYON EURO PARA GİRİŞİ OLDU"

"Sermaye arttırımı, sponsorluklar, sıcak parayla beraber 120-130 milyon euro gibi bir para girişi oldu. Fakat borçlardan ve yasaklardan dolayı bu parayı kullanamıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bugün itibariyle 674 Milyon Lira'lık bir faiz yükümüz var. Bütün sportif faaliyetleri döndürebilmemiz için 1.2 milyon nakite ihtiyacımız var. Fenerbahçe'nin bankada bulunan parası 800 ile 1 milyar tl arasında"

"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yeniden yapılanmaya imza atmadık değil, atamadık. Devletimize, bankalara ve gerekli kuruluşlara, bu sorunları düzeltmek ve kulüplerin tek başına bu işi halledemeyeceğini fark ettikleri ve buna göre bir plan yarattıkları için teşekkür etmek istiyorum."

"KULÜPLERİN BORÇLARI SİYASİ HALE GETİRİLDİ"

"Futbol bir sektör ve futbol sektörü belli bankalara belirli borçları var. Bunu böyle ele almak lazım. Maalesef bu konu siyasi hale getirildi. Yanlış anlatıldığı için, başından yola çıkıldığı zaman kamuoyuna doğru şekilde anlatılmadığı için yanlış yerlere çekildi. Burada hem futbol kulüplerinin vadelerini uzatmaya, hem de yeni nakde ihtiyacı var ki tüm borçlarını ödeyebilsinler. Bu konuya muhalefet olanlara sesleniyorum. Futbolda diğer sektörler gibi bir sektördür, bunu yanlış yerlere çekmeyin"

"5 Yaşında çocuk, 20 yaşında biri ya da 60 yaşında göbekli bir adama aynı elbiseyi dikmek gibi. Maalesef ki bugün ki format, büyük kulüpler için konuşuyorum, büyük kulüplerden sadece birinin sorunun çözüyor. Ne veriliyor bize? 5 yıllık bir vade, 2 yıl ana para ödemesiz. Sadece faiz ödüyorsunuz. Şu an verilen 250 milyon tl, Fenerbahçe'nin bu yıl ki borçlarını bile ödeyemiyor. Bu iyi niyetli yaklaşım hakkında Fenerbahçe Kulübü adına konuşmak istiyorum, diğer iki büyük kulübü dışarıda bırakıyorum, bizim giderlerimizi karşılaşmıyor ve imzalama şansımız yok. Parayı alalım da yolda işi düzeltiriz diye bir şey yok. Bu yalan söylemek olur. Bu borç yapılandırmasından çok, bir borç tasviyesi. Bu imzayla birlikte kulüplerin manevraları azalıyor. Maalesef vade bu borçların ödenmesini sağlamıyor."

"ÜLKER ARENA'NIN İSKANINI ALDIK"

"Bence bir AVM gereksiz. Her yer avm ve dükkan dolu. Bunu iyi bir şekilde projendirip, iznimizi alacağız. Daha sonrasında ise belirli bir süre sonra bize teslim olacak. Bu alan, Fenerbahçe için önemli bir projedir. Bunun gibi birkaç arsamız daha var. Ben iyi bir haber vermek istiyorum Fenerbahçelilere. 2012'de yapılan Ataşehir Ülker Arena'nın iskanını almış bulunuyoruz. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese ve Spor Salonu için Ülker'e teşekkür etmek istiyorum."

"STADIMIZI DEVLETTEN DESTEK ALMADAN YAPTIK"

"Stat, semtimizin stadıdır. Fenerbahçe, kurulduğu günden beri maçlarının büyük çoğunluğunu bu stadyumda yapmıştır. Fenerbahçe, bu stadyumu kendi imkanlarıyla, devletten 0 destek alarak, hiçbir sezon stadından ayrılmadan tamamladı. Sayın Aziz Yıldırım ve yönetimi, deyim yerindeyse kelle koltukta bu stadı yaptı. Bu stadın her köşesinde Fenerbahçeli yöneticilerin ve iş adamlarının alın teri vardır."

"STADIN KİRASI 4 MİLYON LİRAYA SABİTLENDİ"

"Biz 85 milyon dolar yatırdığımız stada, her yıl 1 milyon dolar kira ödüyoruz. Bu rakam sabitlendi doların hareketiyle birlikte 4 milyon'a çıktı. Anadolu'ya baktığımız zaman, Anadolu kulüplerinin ödediği miktarlar, komik rakamlar. Baktığınız zaman rekabet olarak pek adil değil. Kısa vadeye baktığımız zaman bu maddi durum ile küçük dokunuşlar hariç, major bir dokunuş yapma şansımız yok"