Alman Yargıtay’ı FIFA kararını iptal etti

Alman Yargıtay’ı FIFA kararını iptal etti

FIFA kararı ile 2013-14 sezon sonunda Bölgesel Lig'den (4. Lig) düşürülen SV Wilhelmshaven karara karşı verdiği mücadeleyi kazandı.

Almanya Federal Yargıtay’ı, kulübün bağlı olduğu Kuzey Almanya Futbol Federasyonu'nun (NFV) tüzüğünde, FIFA kararının uygulanması için yeterli bir madde bulunmadığına karar verdi.
 
SV Wilhelmshaven, 2012 yılında transfer ettiği bir futbolcu için yetiştirme parası ödemeyi reddetti. Futbolcunun eski kulübü 157 bin 500 Euro yetiştirme parası isterken, SV Wilhelshaven ödemeye yanaşmadı. Bunun üzerine konu FIFA'ya kadar gitti. FIFA da parayı ödemeyen SV Wilhelshaven'in küme düşürülmesine karar verdi. Kuzey Almanya Futbol Federasyonu bu kararı uygulayarak 2013-14 sezonu sonunda Wilhelmshaven'i küme düşürdü. Kulüp karara itiraz etti, federasyon reddetti. Kulüp bunun üzerine sivil mahkemeye başvurdu. Başvuruda şu gerekçe yer aldı:
"FIFA kararları Alman Futbol Federasyonu'na (DFB) bağlı kulüpler için geçerlidir. Biz Kuzey Almanya Federasyonu'na (NFV) bağlıyız. NFV'nin tüzüğünde böyle bir madde yok."
 
Dosyayı inceleyen Alman Federal Yargıtay’ı, kulübü haklı buldu ve küme düşme kararını iptal etti. SV Wilhelshaven Yargıtay kararı üzerine, yeniden Bölgesel Lig'e alınmaları ve iki sezon bir alt kümede oynadıkları için uğradıkları maddi zararın karşılanması istiyor.

Etiketler FIFA ALMANYA Bundesliga