Aubameyang'ın değeri 100 kat arttı

Aubameyang'ın değeri 100 kat arttı
Güncelleme:

Borussia Dortmund formasıyla harikalar yaratan Pierre Aubameyang'ın fiyatı belli oldu.

Dortmund Aubameyang'ın bonservis bedelini 60 milyon euro olarak belirledi, Gabonlu yıldızın değeri son yedi yıl içinde muazzam bir yükseliş gösterdi.

Borussia Dortmund formasıyla harikalar yaratan Pierre Aubameyang'ın fiyatı belli oldu. Bild gazetesinin haberine göre Alman kulübü, 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan yıldız forvetinin bonservis fiyatını belirledi. Gabonlu golcüyü almak isteyen ekip, 60 milyon euroyu gözden çıkarmak zorunda kalacak.
 
Her maçta atıyor
 
Arsenal ve Barcelona başta olmak üzere bir çok kulübün performansını takip ettiği 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon hemen her maçta fileleri sallıyor. Son olarak bu hafta Hamburg ağlarını da sallayan Aubameyang, ligde 15, Avrupa'da 7 ve kupada 1 golle, toplamda 21 maçta 23 gole imzasını attı, maç başına 1'in üzerinde gol ortalaması yakaladı. 
 
Her yıl değer kazandı
 
Futbolcunun attığı gollerin yanı sıra, yıllar içinde değerindeki büyük yükseliş de dikkat çekti. Dijon forması giydiği 2008'de bonservis bedeli 500 bin euro olan Aubameyang, bir sene sonra Lille'de 1.5 milyon euroluk değere ulaştı. 2010'da Monaco'da değeri 2.5 milyon euro olarak hesaplanan oyuncu, 2011'de Milan'dan St Etienne'e 3 milyon euroya, 2013'te Fransız ekibinden Borussia Dortmund'a ise 15 milyon euroya'ya gitmişti.
 
Devlerden birine gidecek

 
Son olarak geçtiğimiz ay yapılan değerlendirmede bonservis değeri 35 milyon euro olarak gösterilen oyuncunun, son haftalardaki oyununun ardından daha da değerlendiğine şüphe yok. Borussia Dortmund'un oyuncu için belirlediği bonservis bedeli olan 60 milyon euroya,  kış transfer döneminde büyük kulüplerden bir çok alıcı çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Milliyet