Ribery çok büyük konuştu

Ribery çok büyük konuştu
Güncelleme:

Ribery, Borussia Dortmund ile oynanacak dev maç öncesinde oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

Ligde geride kalan 12 haftada 10 galibiyet 2 beraberlikle harika bir performans sergileyen Bayern, takipçisi Dortmund'un 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Münih temsilcisi, Milli maç arasından sonra lige dönüş haftasında ise Dortmunddeplasmanında oldukça önemli bir mücadeleye çıkacak.

Bayern'in Fransız yıldızı Ribery, Bundesliga.de'ye yaptığı açıklamada, "Kesinlikle yılın maçı olacak. Maçın gelmesi için sabırsızlanıyorum. Eğer orada galip gelirsek puan farkı 7'ye çıkacak ve bu da şampiyonluk yarışının erken bitmesi anlamına gelecek" dedi.

TARİHE GEÇMİŞTİ

UEFA tarafından 2012-2013 sezonunda Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçilenRibery, son olarak Augsburg maçından da galip ayrılarak Bundesliga tarihinde daha önceden eline geçirdiği rekoru geliştirmişti. Önceki rekor, 1982-1983 arasında Hamburg formasıyla 38 maçlık seri tutturan eski defans oyuncusu Holger Hieronymus'a aitti.

Bundesliga'da forma giydiği üst üste 41 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Ribery, Bundesliga tarihinde en uzun süre yenilgi yüzü görmeyen futbolcu konumuna geçti.

Tüm resmi maçlarda ise seriyi 53'e çıkaran Fransız yıldız, Bayern Münih'te son olarak Şampiyonlar Ligi'nde 2 Ekim 2012 tarihinde Bate Borisov ile oynanan maçta sahadan yenilgiyle ayrılmıştı.

GÖZ KAMAŞTIRICI İSTATİSTİK

30 yaşındaki futbolcu, geride kalan sezonda Şampiyonlar Ligi, Bundesliga veAlmanya Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Bayern'de, 42 resmi maçta görev almış ve 11 gol atıp 22 de asist yaparak göz kamaştırıcı bir performans ortaya koymuştu.

2007 yazında o zamanki rekor bedelle 25 Milyon Euro karşılığında Marseille'danBayern Münih'e transfer olan Ribery, Alman ekipteki ilk sezonunda 45 resmi maçta sahaya çıkıp 19 gol kaydetmiş ve Bundesliga'da yılın futbolcusu seçilmişti.

Ribery, Bayern'deki 6 yıllık kariyerinde ise toplam 252 resmi maçta görev alırken, 85 kez fileleri havalandırıp 128 de asist yaparak olağanüstü bir performans sergiledi.
 

Goal.com