Avcı: ''Türk futbolunun sorunu...''

Avcı: ''Türk futbolunun sorunu...''

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Türk futbolundaki sorun yabancı sınırlamasını açmak veya kapamak değildir” dedi.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Türk futbolundaki sorun yabancı sınırlamasını açmak veya kapamak değildir” dedi.

Antalya’nın Belek İlçesi Maxx Royal Otel’de ikinci yarı kamp hazırlıklarına başlayan İstanbul Başakehir’de teknik direktörü Abdullah Avcı yaptığı açıklamada hem ilk yarıyı değerlendirdi hem de sezonun ikinci yarısı için açıklamalarda bulundu.

Başarılı teknik adam, "Kısa bir ara oldu. Özellikler aralık ayının kupa ve lig maçları yoğun geçti. Antrenman planlarını da onun üzerine yaptık. Oyuncular sadece 4 günlük izin yapacaklar" dedi.

LİGİN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Deneyimli teknik adam, “Ligin ilk yarısı özellikle oyun anlamında iyi gitmesi bizi son derece sevindirdi. Oyuncular bunlara çok iyi bir geri bildirim verdi. Özellikle performans ve analiz departmanımız, sağlık departmanımız ve bununla ilgili neler yapacağız onun üzerine bugün ikinci yarı için burada hazırlıklarımıza başladık” diye konuştu.

LİGDE EN AZ GOL YİYEN TAKIMIN ŞİFRELERİ

İstanbul Başakşehir’de ilk yarı boyunca en başarılı defans kurgusunu nasıl oluşturduğunu sorduğumuz Abdullah Avcı, şu şekilde konuştu:

“3 parçadan kurulan bir takımdık. Lig tecrübesi yaşamış ve ardından uluslararası bir seviye yaşamış teknik direktör olarak bir takım tecrübeler kazanıp bunu da oyuncu grubu içerisinde hem teoride hem pratikte çalışarak bunun sonucunda biz doğruları verebiliriz ama oyuncu grubunun buna daha doğru geri bildirim vermesi burada bir şeylerin daha çabuk oluşmasını sağladı. Oyuncu grubumuz çalışmalarımıza doğru cevap verdi. Bugünün futbolunun gerçekleri neyse biz de onu yansıtmaya çalışıyoruz. Takım savunmasını iyi yaptık. Kafadan özellikle hücum organizasyonlarında sıkıntımız vardı. Haftalar içerisinde bunu da çalıştırarak geliştirdik. Hepsini çok iyi mi yapıyoruz, tabii ki hayır. Pozisyon veriyoruz ama verdiğimiz kadar pozisyona da giriyoruz. Baktığımızda lige yeni çıkmış, 3 parçadan kurulmuş puan ve averaj açısından baktığımızda gayet sağlıklı bir takımız. Umarım bunları geliştirmeye devam edeceğiz.”

“TÜRK FUTBOLUNDAKİ SORUN YABANCI SINIRLAMASINI AÇMAK VEYA KAPAMAK DEĞİLDİR”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kuralını serbest bırakması ile ilgili gelen bir soru üzerine deneyimli teknik adam, “Ben özellikle milli takımlarda görevde bulunduğum süre içerisinde hep şunu söyledim; ‘Türk futbolundaki sorun yabancı sınırlamasını açmak veya kapamak değildir. Türk futbolunun altyapısına eğitim amaçlı standart getirmektir.’ Bunun karşılığı, yerli ve yabancı rekabetini sağlayacak ortamı oluşturmamız gerekmektedir. Budur ve bugün bunun üzerinde de çalışılıyor. Yerli ve yabancı rekabetini sağlarsak örnek; beş tane Selçuk, beş tane Burak, Emreler, Okanlar çıkartırsak tercihini de ona göre kullanırsın. Eğer yerli rekabetini sağlayacak eğitim amaçlı uygulamalı ve denetlemeli yatırım yapılacaksa hiç sorun değil, bunun karşılığı da zaman içinde alınacaktır. Ama bu hemen karşılığı alınacak bir şey değildir. Bunun için zaman ve süreç gerekiyor” yanıtını verdi.

“KISA VADEDE, ORTA VADEDE VE UZUN VADEDE PLANLARIMIZ VAR”

Yabancı kuralının transfer süreçlerinde hiçbir değişiklik etkisi yapmayacağını da ifade eden Avcı, “Biz kulüp olarak Türk futbolunun örnek olabilecek yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede planlarımız var. Amacımız ise kısa vadede takımımızı oluşturmaktı. Bunu yaptık. Şimdi ise orta vadede önümüzdeki sene itibari ile alt yapımızı, elit akademimizi ve gençlik geliştirme merkezimizi kuracağız. Bununla ilgili projelerimiz var. Bu saha yapmakla, tesis yapmakla oluşmuyor. Onun için doğru antrenör, geliştiren antrenör ve Türk gencine yatırım yapmak. Bu aynı zamansa sosyal sorumluluk projesidir. Bizim kulüp olarak böyle bir projemiz var. Önümüzdeki yıl da bununla ilgili bir adım atacağız” dedi.

“HİÇBİR OYUNCU LAZIM DEĞİL AMA…”

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, transfer yapıp yapmayacakları ile alakalı bir soruya ise, “Bizim takımımızın ilk yarı performansına baktığımızda hiçbir oyuncu lazım değil ama her mevkiye de oyuncu lazım. Evet ayrılan oyuncularımız da oldu. Özellikle oyuncu kalitemizi yükselttiğimizde oyun kalitemizi de yükseltirsek, bize uygun bütçemize uygun, oyun felsefemize uygun oyuncu varsa onu değerlendireceğiz. Yoksa da böyle yolumuza devam edeceğiz” yanıtını verdi.

İHA