Beckham'a Katar desteği !

Beckham'a Katar desteği !

Beckham'ın kulübü ile PSG'nin sahipleri ortak oluyor...

Dünyaca ünlü eski İngiliz futbolcu David Beckham'ın kulübü Miami Beckham United'ın (MBU), Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımının sahibi Katar şirketiyle ortaklık konusunda görüştüğü iddia edildi.

MBU'dan yapılan açıklamada, Amerikan 1. Futbol Ligi'ne (MLS) 2018  yılında katılmayı hedefleyen kulübün yeni stadını inşa etmek için uygun bir alan  bulma konusunda finansal bazı zorluklar yaşadığı belirtildi.
 
Açıklamada, dünyaca ünlü yıldız oyuncuların kadrosunda yer alacağı bir  takım oluşturulması amacıyla çalışmalar yapıldığı ve kulübün ortak hissedarı  olmak için görüşme talebinde bulunan birçok önemli şirketle müzakerelerin devam  ettiği ifade edildi.
 
ABD ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, PSG Başkanı Nasır  El-Halifi'nin genel müdürlüğünü yaptığı Katar Spor Yatırımları (QSI) ile MBU  arasındaki görüşmelerde önemli aşamalar kaydedildiği ve anlaşmanın yakın zaman  içinde olumlu yönde sonuçlanmasının beklendiği öne sürüldü.
 
İngiliz medyasına geçen yılın aralık ayında konuşan Beckham, FIFA  Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Rusya ve  Katar'a destek vererek, "2018 Rusya ve 2022 Katar'da yapılacak dünya  kupalarındaki takvim planlandığı gibi devam etmeli. Rüşvet olsun ya da olmasın bu  ülkeler seçilmiş. İnsanlar bunun arkasında durmalı. Bu, futbolu yeni ülkelere  getirmekle ilgili. Buna bağlı kalınmalı" değerlendirmesinde bulunmuştu.