Benzema, Fransa'yı karıştırdı

Benzema, Fransa'yı karıştırdı

EURO 2016 kadrosuna alınmayan Karim Benzema'nın Fransa'yı ırkçılıkla suçlaması ülkede geniş yankı uyandırdı.

 

Hakkındaki şantaj soruşturması nedeniyle Fransa Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) kadrosuna alınmayan Karim Benzema'nın Fransa'yı ırkçılıkla suçlaması ülkede geniş yankı uyandırdı.

Siyasi parti temsilcileri, ırkçılık suçlamasına farklı tepkiler verirken, Irkçılıkla Mücadele Derneği Başkanı Dominique Sopo, Fransız futbolcuyu ırkçılıkla mücadele kavramı üzerinden, kendisine pay çıkarmakla eleştirdi.

Sopo, "İlk defa onun ırkçılık konusu ile ilgilendiğini görmek sevindirici ancak o sadece kendisi söz konusu olunca bu konuyla ilgileniyor. Keşke Benzema, Akdeniz'deki sığınmacıların dramı ve sorunlu banliyölerde ayrımcılığa uğrayan gençlerin korunması konularında da duyarlı olsa. Daha önce ırkçılık konusuyla hiç ilgilenmemiş ama iş kendisine dokununca bu konuyu hatırlamış, bir ölçüde bencil ve kendini beğenmiş bir karakter karşısındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın eski başbakanlarından sağcı François Filon ise yaptığı açıklamada, ülkenin bütün sorunlarının kökenini sürekli olarak din, ırk ve etnik kökene bağlamanın sağlıklı bir durum olmadığını kaydetti.

Sosyalist Parti milletvekili Benoit Hamon, ünlü futbolcunun ülkede ırkçılığın arttığına dikkat çekmesinin doğru bir davranış olduğunu belirtti.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin milletvekili Florian Philippot, Benzema'nın başkalarını suçlamasından Fransız halkının büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, teknik direktör Didier Deschamps'a sahip çıktı ve kadro seçiminde Fransız çalıştırıcının "kusursuz" olduğu yorumunu yaptı.

Fransızların eski ünlü futbolcusu Eric Cantona, önceki gün yaptığı açıklamada Deschamps'ın Benzema ve Ben Arfa'yı takıma almayışının arkasında ırkçı bir tavrın bulunduğunu öne sürmüştü.

Real Madrid'in Cezayir asıllı Fransız forvet oyuncusu Benzema, İspanyol gazetesi Marca'ya yaptığı açıklamada, milli takım teknik direktörü Didier Deschamps için "Fransa'nın ırkçı bir kesiminin baskısı altında kaldı." ifadesini kullanmıştı.