Benzema ile Valbuena'nın yüzleşmesine ret

Benzema ile Valbuena'nın yüzleşmesine ret

Şantaj davasında Benzema ve Valbuena'nın yüzleşmesi talebini sorgu hakimi reddetti

Fransız sorgu hakimi, Olympique Lyon'da oynayan Mathieu Valbuena ile bu futbolcuya şantaj yaptığı suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Real Madridli futbolcu Karim Benzema'nın mahkemede yüzleştirilmesi talebini kabul etmedi.

Davaya bakan savcılık makamı tarafından basına yapılan kısa  açıklamada, ''İki oyuncunun mahkemede yüzleştirilmesi talebi hakim tarafından  reddedildi'' denildi.
 
Konuyla ilgili soruşturma, Valbuena'nın "mal varlığını gasp etme  girişimi" kapsamında yürütülüyor. Valbuena'ya özel hayatına ilişkin gizli  çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro  istendiği öne sürülüyor. Söz konusu suçlamalarla ilgili Benzema hakkında 5  Kasım'da dava açılmıştı.
 
Olayla ilgili Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13  Ekim'de gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın  ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, futbolu bıraktığını duyurmuştu. Benzama'ya ise Valbuena dahil soruşturmada adı geçenlerle görüşme  yasağı getirilmişti. Bu gelişmelerin ardından Karim Benzema, Fransa Milli Takımı  Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın hazırlık maçları için belirlediği aday  kadroda kendine yer bulamamıştı.
 
Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet ise Benzema'nın  soruşturmada olumlu bir ilerleme olmadığı sürece Fransa Milli Takımı'na  seçilemeyeceğini açıklamıştı.