Beşiktaş Oğuzhan için cevap bekliyor

Beşiktaş Oğuzhan için cevap bekliyor
Güncelleme:

Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup İle yapacağı yeni mukavelede, tüm hakka sahip olmak için Arsenal ile görüşmelere başladı.

Beşiktaş, sezon sonu sözleşmesi sona erecek Oğuzhan Özyakup ile 4 yıllık yeni kontrat için bir süredir görüşmelerde bulunuyor. Ancak 25 yaşındaki futbolcu ile anlaşılmasına rağmen imzalar henüz atılmadı.

Başkan Fikret Orman konu ile ilgili yaptığı son açıklamada, Oğuzhan’ın bir önceki kulübü Arsenal ile aralarında çözülmesi gereken sıkıntılar olduğunu söyledi.

Orman’ın bahsettiği konu Arsenal’in Oğuzhan’ın bir sonraki satışından %30 hakka sahip olması.

Oğuzhan 2012’de İngiliz ekibinden Beşiktaş’a transfer olurken, bir sonraki transferinden elde edilecek gelirin %30’nun Arsenal’e verileceği sözleşmeye eklenmişti.

Siyah-beyazlılar milli futbolcu ile yapacağı yeni mukavelede, tüm hakka sahip olmak için Arsenal ile görüşmelere başladı.

İngiliz ekibi %30’luk pay için yaklaşık 2 milyon Euro talep ederken, iki kulüp henüz anlaşma sağlayamadı. Yapılacak son görüşmenin ardından el sıkışılması halinde Beşiktaş, Arsenal'e gerekli ödemeyi yapacak. Siyah-beyazlıar bu durumun ardından Oğuzhan ile 4 yıllk yeni kontrat imzalayacak.

Milli futbolcu Beşiktaş'a 2012 Haziran ayında, Arsenal’den 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Siyah-beyazlılarda 6. sezonunu geçiren Oğuzhan, 2014’de 4 yıllık yeni sözleşme imzalamış, Arsenal’in %30’luk hakkı yeni sözleşmeye eklenmişti.

NTVSpor