Beşiktaş'ın golcü adayları Jonathan Kodjia ve Andraz Sporar

Beşiktaş'ın golcü adayları Jonathan Kodjia ve Andraz Sporar
Güncelleme:

Üst üste aldığı galibiyetlerle zirve yarışına ortak olan Beşiktaş, devre arasında Burak Yılmaz'a alternatif olacak bir golcü oyuncu transfer etmek istiyor. Adaylar Aston Villa'da forma giyen Jonathan Kodjia ve Slovan Bratislava'nın yıldızı Andraz Sporar...

Süper Lig’de oynadığı son 7 maçta topladığı 19 puanla zirveyle arasındaki farkı 3’e indiren ve şampiyonluk yolundaki en önemli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u geride bırakmayı başaran Beşiktaş’ta gözler yönetime çevrildi.

Devre arasında takıma takviye yapmayı planlayan siyah-beyazlı idareciler, golcü arayışlarına başladı. Forvet hattında Burak Yılmaz’a alternatif bir ismi kadroya katmak isteyen Beşiktaş, birçok oyuncuyu gündemine aldı.

ADAYLAR KODJIA VE SPORAR

Geçtiğimiz hafta Milano’ya giden yönetici Erdal Torunoğulları’nın burada forvet transferi için görüşmelerde bulunduğu öğrenilirken, Kartal’ın transfer listesindeki diğer isimlerin de Aston Villa’da forma giyen Jonathan Kodjia ve Slovan Bratislava’da forma giyen Sporar olduğu iddia edildi. Forvet takviyesi için çalışmalarına erkenden başlayan Torunoğulları, zirve yarışında fark oluşturacak bir isimle anlaşmaya vararak takıma takviye yapmayı planlıyor.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takıma geç katılan ve performansını tam olarak oturtamayan Burak Yılmaz, son 2 maçta attığı gollerle Beşiktaş’ın en etkili ismi oldu. 4-1 kazanılan Kayserispor maçında 2 gol atıp 1 de asist yapan tecrübeli futbolcu, özellikle karşılaşmanın son bölümünde yaptığı pres ve savunmaya yardımıyla taraftardan da büyük alkış aldı.

Geride kalan 13 haftanın 8’inde forma giyen Yılmaz, bu maçlarda 5 gol atarken, 2 de gol pası verdi. 8 karşılaşmada 639 dakika forma giyen ve 5 gol, 2 asistle 7 gole direkt etki eden yıldız golcü, her 91 dakikada 1 gole etki etmiş oldu.

(İHA)