Castrol Euro 2012 Sponsoru!

Castrol Euro 2012 Sponsoru!

FIFA Dünya Kupası Sponsoru Castrol, Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sponsoru oldu.

Bilimsel analiz yaklaşımıyla futbola yeni bir soluk getiren Castrol, Polonya ve Ukrayna’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası sponsorluğu için UEFA ile ortaklık anlaşması imzaladı. Yeni anlaşma EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası süresince Castrol’e dünya çapında haklar sunuyor.

Bu anlaşmayla Castrol, bilimsel verilerle analiz yaklaşımıyla futbolcuların ve takımların performansını değerlendirerek birbirinden ilginç projelere imza atacak. Madeni yağ sektöründeki 100 yıllık analiz, teknoloji ve yenilik anlayışını futbola da taşıyan Castrol, ilk olarak EURO 2008’de hayata geçirdiği, oldukça hassas kamera teknolojisiyle her oyuncunun performansını objektif olarak analiz eden ve karşılaştıran Castrol Endeks’in ulaştığı başarıdan güç alacak.

Bu yılki FIFA Dünya Kupası’nın ardından, Brezilya’da gerçekleşecek 2014 FIFA Dünya Kupası’nda da sponsorluğunu sürdürme kararı alan Castrol, global futbol elçileri olan Cristiano Ronaldo ve Arsène Wenger'le de çalışmasını devam ettirecek. Castrol, son on altıya kalacak takımları tahmin etmek üzere, takım ve oyuncu performansını ölçen Castrol Tahminci’yi de 7 Şubat 2010’da yapılacak eleme kuralarının öncesinde duyuracak. Castrol Global Elçisi Arsène Wenger, markanın futbol alandaki çalışmalarını şöyle değerlendirdi:
“Castrol Endeks EURO 2008 süresince oyuncu performans analizine yeni bir boyut getirmişti. Taraftarlar, ilk defa oyuncuların nasıl performans sergilediklerini objektif olarak izleyerek karşılaştırma yapabildi, bu da onlara yeni ve farklı bir bakış açısı kazandırdı. Castrol Endeks’in EURO 2012 için nasıl gelişme göstereceğini büyük bir merakla bekliyorum.”

Castrol'ün Madeni Yağlardan Sorumlu Üst Düzey Başkan Yardımcısı Mike Johnson ise şunları söyledi:
“Avrupa futbolu dünyanın en ilgi çeken organizasyonlarından biridir. Bu yeni işbirliğiyle futbola uzun süreli bağlılığımızı devam ettirebileceğimiz için çok mutluyuz. Oyuncu performansını derecelendirmek amacıyla futbolda ilk kez objektif veriler kullanılarak hazırlanan Castrol Klasmanı (Castrol Rankings) gibi çalışmalarla, taraftarlar için eşsiz analizler sağlayarak sınırları zorlamaya devam edeceğiz. UEFA EURO 2012 sponsorluğu için Castrol Tahminci ve Castrol Endeks de dahil olmak üzere heyecan verici bir aktivite programı lanse etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Castrol’ün sponsorluğunu değerlendiren UEFA Organizasyonlar CEO’su David Taylor ise, “Castrol’ün UEFA EURO 2012 sponsorluğu, 7 Şubat’ta Varşova’da yapılacak olan ilk Grup Eleme Kuraları öncesinde turnuva için bir güvenoyudur. Castrol, UEFA ve Avrupa futbolu için yenilikçi bir ortak olduğunu kanıtlamıştır ve bu karşılıklı faydaya dayanan ilişkinin devam etmesinden çok mutluyuz" dedi.