Del Bosque'den Costa'ya uyarı

Del Bosque'den Costa'ya uyarı

Del Bosque, Diego Costa'ya, Dünya Kupası'nda oynama garantisi vermekten kaçındı

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, milli takım tercihini İspanya'dan kullanan Diego Costa'yı, "sonsuz kredisi yok" şeklinde uyardı.

Brezilya ve İspanya arasında tartışmalara yol açan Diego Costa'nın İspanya Milli Takımı'nda oynama tercihini, bir konferans çıkışında yöneltilen sorulardan sonra gazetecilere değerlendiren Del Bosque, "Diego'yu, kararından sonra milli takıma çağırma konusunda kendimizi biraz zorunlu hissediyoruz ama bu futbolcunun Dünya Kupası'nda oynamak için sonsuz kredisi bulunduğu anlamına gelmiyor" dedi.

Del Bosque, "Dünya Kupası'nda oynamak için tüm futbolcuların performasını sezon sonuna kadar görmek gerekecek. Ben, önceden ona sonsuz kredisi olmadığını söyledim. Diego Costa, şu anda milli takıma çağrılabilecekler listesine eklenen bir futbolcu. Ben, bu rekabetten karlı çıkanın milli takım olacağını düşünüyorum. Bu, sağlıklı ve açık bir rekabet" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya Milli Takımı'nda daha önceden Marcos Senna gibi İspanya'da doğmayan futbolcuların da oynadığını hatırlatan Del Bosque, bu yüzden Diego Costa ile ilgili basındaki polemiklerin artık son bulmasını istedi.

İspanyol teknik adam ayrıca Brezilyalı meslektaşı Luis Felipe Scolari'nin, Diego Costa'yı eleştiren sözleriyle ilgili olarak da "Bu olayda taraf. Onu yıllardır tanıyorum ve her zaman çok iyi ilişkilerimiz oldu. Herkes gibi Diego Costa'nın da özgürce yaptığı seçime karşısında kendi tarafını savundu. Kesinlikle, Scolari'ye karşı en ufak bir şeyim yok" diye konuştu.

2014 Dünya Kupası'na doğrudan katılmaya hak kazanan İspanya, 15 ve 19 Kasım tarihlerinde Angola ve Güney Afrika ile hazırlık maçları oynayacak.

Del Bosque, Diego Costa'nın da adının olması beklenen milli takım aday kadrosunu 7 Kasım Perşembe günü açıklayacak.