Demirören'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Demirören'den Dünya Engelliler Günü mesajı

Yıldırım Demirören, engelli futbolunun her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli futbolunun her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

Demirören, federasyonun internet sitesinde yer alan mesajında, engelli  sporcular için yürütülen projelerin sırasıyla meyvelerini verdiğini belirterek,  şunları kaydetti:
 
"Geçen yıl engelli futbolunda Turkcell Sesi Görenler Ligi'ni hayata  geçirdik. UEFA'nın en prestijli ödüllerinden KISS Pazarlama Ödülü'nü almaya hak  kazanan bu uygulama, 2015 yılında Engelli Futbol Milli Takımlarımızın yaşadığı  şampiyonlukların önünü açtı."

İşitme Engelliler Milli Takımı'nın ise Almanya'da düzenlenen Avrupa  İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda birinci olduğunu hatırlatan Demirören,  şu ifadeleri kullandı:
 
"Federasyonumuzun desteği ve stratejik hedefleri doğrultusunda ligleri  3 yıl önce kurulan Görme Engelliler Futbol Milli Takımımız da ilk Avrupa  şampiyonluğunu kazanarak 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na doğrudan katılım hakkı  elde etti. Bir başka büyük sevinci Ampute Milli Futbol Takımımızla yaşadık. Onlar  da Polonya'da düzenlenen 2015 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaştı.  Bedensel, işitme, görme engelli ve özel sporcular federasyonlarıyla da Futbol  Aşkı Engel Tanımaz sloganı altında buluşuyoruz. Onlara finansal desteğin yanı  sıra iletişim ve pazarlama konularında da katkıda bulunuyoruz."
 
2013 yılında yeniden düzenledikleri Engelliler Koordinasyon Kurulu  bünyesinde yürüyen Türkiye Futbol Oynuyor projesinin ülkenin her köşesinde, 7'den  70'e herkese futbol oynama fırsatı sunduğunu belirten Demirören, "Önümüzdeki  dönemde de engelli futbolunun ve engelli sporcularımızın yanında olmaya, hep  birlikte onların başarılarıyla gururlanmaya devam edeceğimize inancım tam.  Türkiye Futbol Federasyonu olarak her zaman onların yanında olduğumuzu belirtmek  istiyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.