Dev maçta tam 26 penaltı !

Dev maçta tam 26 penaltı !
Güncelleme:

Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Milan - Manchester United maçı penaltılara gidince tam 26 penaltı atışı kullanıldı.

Sezon hazırlıklarını ABD’de sürdüren iki Avrupa devi Manchester United ve Milan, Los Angeles’ta StubHub Center’da bir araya geldi. Uluslararası Şampiyonlar Kupası mücadelesinde karşılaşan iki takımın mücadelesinde normal süre ve uzatma bölümleri 1-1’lik eşitlikle geçildi. Penaltı atışlarında yaşananlar ise müsabakanın gündeme oturmasına sebep oldu.

Kazananı belirleyecek penaltı atışlarında toplam 26 penaltı kullanıldı ve bunların 17’si ağlara gitti. Penaltı atışlarında 9-8’lik üstünlük elde eden Manchester United sahadan galibiyetle ayrılırken atışlar kaleciler için güzel bir çalışma oldu.

61’de Gianluigi Donnaruma’nın yerine oyuna dahil olan Pepe Reina, Milan’ın penaltılarda kalesinde yer alırken Manchester United’da ise Lee Grant’in yerine oyuna giren  Joel Castro kaledeydi.

Akıllara Gençlerbirliği – Galatasaray maçı geldi

Uzun süren penaltı atışları ise Türkiye’den futbolseverlerin aklına unutulmaz Gençlerbirliği – Galatasaray maçını getirdi. 1996-1997 sezonunda Türkiye Kupası 6. Tur mücadelesinde normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta kazananı penaltı atışları belirlemiş, Gençlerbirliği beyaz noktadan 17-16 üstünlük elde ederek Galatasaray’ı unutulmaz bir maçın ardından kupanın dışına itmişti.

Skor