Drogba'nın maaşına yüzde 50 indirim !

Drogba'nın maaşına yüzde 50 indirim !

Drogba Galatasaray'dan ayrıldıktan bir yıl sonra maaşında yarı yarıya indirime gitti, 5.5 milyon olan ücreti MLS'de 2.7 milyon euroya düştü.

Kanada'nın Montreal Impact ekibine transfer olan Didier Drogba'nın yaptığı kontratın süresi ve alacağı ücret belli oldu. Buna göre Fildişi Sahilli futbolcu 18 aylık bir kontrata imza attı ve bu sürenin karşılığında MLS ekibinden 3 milyon dolar (2.7 milyon euro) alacak.
 
Sözleşmenin sona ermesinin ardından futbolu bırakması beklenen 37 yaşındaki oyuncu, bu son kontratında beklediğini bulamadı. Zira daha önce Orlando City ekibiyle de görüşen yıldız futbolcunun, buradan 6 aylık 8 milyon dolar talep ettiği Amerikan basınınca yazılmıştı.
 
Galatasaray'dan yıllık 4 milyon euro alan, 18 aya oranlandığında sarı-kırmızılılardan aldığı ücret 5 milyon euro alan Drogba, ücretinde ciddi bir indirime gitti. Türkiye'den ayrılmasından bir yıl sonra golcü futbolcu, maaşında yarı yarıya bir azalmayı kabul etti. Didier Drogba Galatasaray'da ayrıca maç başı 15 bin euro da alıyordu. Sarı-kırmızılılarda 30 maçın üstünde oynayan oyuncu 500 bin euronun üzerinde de oradan kazanmıştı.

Milliyet