Dünya ‘terör saldırısı’ olarak gördü

Dünya ‘terör saldırısı’ olarak gördü

Mehmet Topal'ın aracına yapılan saldırı dünya basınında da geniş yankı buldu.

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Mehmet Topal’a yapılan silahlı saldırı, dünya basınının da odağını oluşturdu.

Yabancı haber siteleri olayı “terörist saldırı” olarak görürken, Türkiye’de son dönemde artan gerilime dikkat çekti. İtalyan, İspanyol, İngiliz ve Alman haber sitelerinin son dakika olarak geçtiği olay sonrası, Fenerbahçe’de oynayan yabancı futbolcuların panik yaşadığına yer verildi.

Olayı “terörist saldırı” olarak gösteren yabancı sitelerin haberleri, Fenerbahçe’de forma giyen futbolcuların, özellikle de yabancı oyuncuların yakınlarının büyük gerginlik yaşamasına neden oldu. Telefona sarılan aileler, Fenerbahçeli futbolculara ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiler.

BÜYÜK KORKU

Yaşanan saldırının dünya basınında yer almasının ardından Fenerbahçe’de oynayan yabancı futbolcuların aileleri büyük korku yaşadı.

Özellikle yabancı futbolculara ulaşmaya çalışan aileleri, yabancı haber ajanslarının da bilgi almak için aramaları ile yaşanan telefon trafiği nedeniyle panik olduklar. Sürekli meşgul çalan telefonlar nedeniyle korku dolu anlar yaşayan aileler, bir süre sonra futbolculara ulaşınca rahat bir nefes aldılar.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün daha önce uğradığı silahlı saldırı sonrası büyük korku yaşayan futbolcuların bu olay sonrası verecekleri tepki merak ediliyor.

AMK Gazetesi