Dzeko ve Begovic'ten play-off değerlendirmesi

Dzeko ve Begovic'ten play-off değerlendirmesi

Bosna Hersekli futbolcu Dzeko, "Her iki maçta da yüzde 100'ümüzü değil, yüzde 200'ümüzü sahaya yansıtmalıyız" dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) play-off  turunda İrlanda Cumhuriyeti ile eşleşen Bosna Hersekli futbolcular Edin Dzeko ve  Asmir Begovic, kurayı değerlendirdi.
 
Bosna Hersek Milli Takımı'nın kaptanı Dzeko, sosyal paylaşım sitesi  Facebook'taki "edindzeko" isimli hesabından yaptığı açıklamada, İrlanda'nın  "tehlikeli" bir rakip olduğunu belirterek, play-off turuna karşılaşacakları  rakiplerinin elemeler boyunca iyi bir performans sergilediğini hatırlattı.
 
İrlanda'nın, uzun topları son derece iyi değerlendiren bir takım  olduğuna işaret eden Dzeko, "Elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Her iki  maçta da yüzde 100'ümüzü değil, yüzde 200'ümüzü sahaya yansıtmalıyız" yorumunu  yaptı.
 
13 Kasım'da kendi sahalarında oynayacakları ilk maçın önemine değinen  Dzeko, şu ifadelere yer verdi: "Elemelerde Almanya ile oynadıkları maçlarda gösterdikleri performans,  İrlanda'nın ne kadar güçlü bir takım olduğunun kanıtı. Zorlu iki maç bizi  bekliyor. Rakibimize saygı duyuyoruz. Her takımın kendine göre iyi tarafları var.  Bugüne dek birçok kez olduğu gibi bu kez de her şey bize bağlı."
 
Chelsea'nin kalecisi Asmir Begovic de "asmirofficial" adlı Facebook  hesabına, "Rakibimiz güçlü ancak play-off turundaki her takım güçlü. Önümüzde iki  zor ve ilginç maç var" yazdı. Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti arasındaki ilk maç 13 Kasım'da  Zenitsa'da, rövanş maçı ise 16 Kasım'da Dublin'de oynanacak.