Efsane isim Pirlo emekli oluyor

Efsane isim Pirlo emekli oluyor
Güncelleme:

Bir futbol efsanesi daha yeşil sahalara veda ediyor. 38 yaşındaki 'Mimar' lakaplı İtalyan orta saha oyuncusu Andrea Pirlo, kramponlarını asmaya hazırlanıyor.

İtalyan futbolunun yetiştirdiği en zeki orta saha oyuncularından biri olan ‘Mimar’ lakaplı Andrea Pirlo, futbola 31 Aralık 2017 tarihinde veda edeceğini bildirdi. ABD’nin New York City takımında forma giyen Andrea Pirlo, sözleşmesinin bitmesinin ardından emekli olacağını açıkladı. 38 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, futbolu bırakma kararını “Bu yaşa kadar oynadım, yeterli. 50 yaşına kadar oynayamazsınız. Zamanın geldiğini fark ediyorsunuz. Her gün fiziksel problemleriniz oluyor. Artık başka şeyler yapacağım” sözleri ile duyurdu.

Kariyerinde Inter, Milan ve Juventus gibi dev ekipler bulunan Andrea Pirlo’nun 23 yıllık futbol kariyerinde 1 Dünya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 6 İtalya Ligi, 2 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve 2 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

FATİH TERİM’E AĞIR ELEŞTİRİLERDE BULUNMUŞTU

Andrea Pirlo yazdığı ‘I Think Therefore I Play’ adlı kitabında, bir dönem Milan’ı çalıştıran Fatih Terim’e sert eleştirilerde bulunmuştu. Pirlo kaleme aldığı kitabında “Terim’in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun bir süre almadı” demişti.

Fatih Terim’in pek kurallara uymadığını söyleyen Andrea Pirlo, “Aktivitelere kravat takmadan gelebiliyor; sonra bu aktivitelerden, evinde “Biri bizi gözetliyor” seyretmek için kimseye haber vermeden erkenden ayrılıp, Galliani’yi masasında tek başına bırakıyordu. Kendisini tesislerde John Travolta gibi garip, cafcaflı ve renkli kıyafetler giyerken görüyorduk” ifadelerini kullanmıştı. Göreve başladığı ilk günlerde Fatih Terim’in yaptığı takım toplantılarını da anlatan Andrea Pirlo şunları yazmıştı:

“Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki; hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karma karışılık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos… Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos…”

ANDREA PIRLO KİMDİR?

Andrea Pirlo, Brescia’da doğdu. Kardeşi Ivan da Brescia’nın alt takımlarında oynadı. Brescia’da 1994 ve 1998 yıllarında arasında ve 2001 yılında (kiralık olarak) forma giydi. 1998 yılında Inter’a transfer oldu. Ancak 1999 yılında Reggina’ya, 2001 yılında Brescia’ya kiralandı. Milan’a transfer oldu. Milan’da 2 kez Serie A şampiyonluğu 1 italya kupası 1 süper kupa 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi 2 uefa süper kupa ve 1 kez de kıtalar arası şampiyona şampiyonluğu kazandı. Carlo Ancelotti, Milan’a gelene kadar Andrea Pirlo ofansif orta saha oyuncusu olarak oynadı. Ancak Ancellotti, Pirlo’yu oyun kurucu olarak oynattı. 2006-2007 sezonunda 2.782 dakika Milan’da forma giydi. 2007 yılında FIFA Yılın Futbol Oyuncusu Ödülü’ne aday oldu.

Daha sonra 2011 de Juventus’a transfer olmuştur. Juventus forması ile 4 Serie A, 1 Coppa Italia ve 2 Supercoppa Italiana şampiyonluğu yaşamıştır. Juventus taraftarı “Mimar”lakabını yakıştırmışlardır. ‘Mimar’ Andrea Pirlo’nun tüm dünyaca kabul görmüş bilinen lakabı olmuştur. 2015 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’ya karşı kaybetmiştir.