Emre Çolak: Dönersem tercihim Galatasaray olur

Emre Çolak: Dönersem tercihim Galatasaray olur

Deportivo tarihinin ilk Türk futbolcusu olan Emre Çolak Barcelona galibiyetini Fanatik'e değerlendirdi. Takımına kısa sürede uyum sağladığını belirten milli yıldız Fanatik'ten Yakup Çınar'ın sorularını cevaplandırdı.

Hafta sonu Arda Turanlı Barcelona'ya karşı ikinci yarıda oyuna giren ve takımına galibiyeti getiren golün pasını veren Emre Çolak samimi açıklamalar yaptı. Fanatik'e konuşan Emre Çolak İspanya'ya nasıl alıştığını, kısa sürede takıma nasıl adapte olduğunu anlattı. Emre ayrıca bir gün Türkiye'ye dönersen tercihin hangi takım olur sorusuna "Benim Emre Çolak olmamı sağlayan Galatasaray'dır. Tabiki tercihim Galatasaray olur" şeklinde cevap verdi.

İşte Emre Çolak'ın çok özel açıklamaları...

Barcelona maçını konuşalım ikinci yarıda oyuna girdin 2-1 kazandınız? Galibiyet asistini sen yaptın...

Asisti yapmış olmam, galibiyete katkıda bulunmam benim için çok gurur verici bir şey, Barcelona yorgun geldi ama bizim de hafta içinde daha önce ertelenen maçımız vardı. Onlarla aynı gün maç yapmıştık aslında bizim takım da yorgundu. Maçtan önce 3 puana talip olduğumuzu söylemiştim. Çünkü içerde çok iyi oynuyoruz maçlarımızı. Çok iyi defans yapıyoruz. Barcelona'nın kazanmaya ihtiyacı vardı ama bizim daha çok ihtiyacımız vardı. Çok iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik. 3 puanı aldığmız için çok mutluyuz. Arda abiye ve Barcelona'ya karşı olduğu için çok daha anlamlı ve çok daha önemli bir 3 puan.

Arda ile maçtan önce ya da sonra neler konuştunuz?

Maçı fazla konuşmadık. Milli Takım ile alakalı konuları konuştuk, biliyorsunuz yakın zamanda kadro açıklanacak. Bir de formalarımızı değiştirdik. Aslında Messi'den forma isteyecektim ama çok üzgündü yayına gitmek istemedim.
arda.jpg
Maçtan sonra ikinizin fotoğrafını paylaştın Arda biraz üzgün gibiydi...

Evet biraz üzgündü. Takım olarak çok üzgünlerdi. Şampiyonlu yarışında çok önemli 3 puan kaybettiler. 

Ailen maçı tribünden izledi...

Evet tribündeydiler. Uğurlu geldiler. Hem güzel bir maç izlediler hem de bana şans getirdiler. Onlar için de çok mutluluk verici bir olay.

Teknik direktör değişikliği takıma yaradı Pepe Mel geldikten sonra yenilmediniz?

Değişiklik takıma olumlu yansıdı. Aslında iyi oynuyoruz ama son dakikalarda çok maç kaybettik. En az 3-4 maçta hakem hatası nedeniyle puan alamadık. Bizim takımın oynaması gereken düzey aslında bu. 4 maçtır da çok iyi gidiyoruz inşallah böyle devam eder üst sıralara tırmanırız.

Toplamda 8 asist 3 golle oynuyorsun geride kalan haftalarda kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?

İlk başta bu kadar iyi geçmesini beklemiyordum. Takım arkadaşlarımın karakterli futbolcular olmaları benim kolay adapte olmamı sağladı. Ayrıca Deportivo formasıyla bana daha çok sorumluluk veriyorlar. Galatasaray'da o biraz yoktu. Bir maçta kötü oynayınca tekrar formayı almak 7-8 maç sürüyordu. Ama burada daha çok sorumluluk verildiği için kendimi daha rahat hissediyorum. Ayrıca Galatasaray'da beni daha çok kanatlarda kullanıyorlardı burada asıl mevkim forvet arkası oynuyorum. Sürekli maç oynadıkça kondisyonum arttı. Özgüvenim de yerine gelince goller ve asistler gelmeye başladı.

Baskı daha az sanırım. Bir de taraftar seni çok seviyor sanırım...

Türk olmam ve performansımdan dolayı beni seviyorlar. Baskı gerçekten oradaki gibi değil, çünkü Türkiye'de bir maç kaybettiğinizde diğer maça kadar stresli oluyorduk. Türkiye'de bunun sıkıntısını ben de çok çektim. Eski takım arkadaşlarım hala çekiyor. Burada taraftar keyif almaya geliyor. Yenilsek bile alkışlıyorlar. Yenildikten sonra çok rahat evime yürüyerek onlarla birlikte gidebiliyorum.

İspanya'ya alıştın mı? İspanyolca öğreniyor musun?

Bu kadar çabuk alışacağımı beklemiyordum. İspanyolcam gayet iyi seviyede. Takım arkadaşlarımla hiç sorun yaşamadan çok rahat anlaşabiliyorum. Bize çok benziyorlar. Sıcak kanlı ve misafirperver insanlar.

Takımda en iyi anlaştığın isim kim?

Joselu ile iyi anlaşıyorum. Sosyal medya paylaşımlarından da görebilirsiniz. Carles Hil, Albentosa ve Faycal Fajr iyi arkadaşlarım. Kakuta var kendisiyle Milli Takım döneminde tanışıyoruz, genç milli takımlarda karşılıklı oynamıştık. Genel olarak herkesle aram çok iyi, bana iyi davranıyorlar.

Yaşadığın ve seni şaşırtan bir olay oldu mu?

Deportivo tarihinin ilk Türk futbolcusuyum Türklere karşı sempatileri var zaten. Eskiden beri Türk bayraığı açtıklarını biliyorum ama ben geldikten sonra açılan Türk bayrakları beni çok mutlu ediyor. Beni bu kadar çok sıcak karşılamaları şaşırttı diyebilirim.

Senin bu sezonki hedefin nedir?

Gol atmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Sezon sonuna kadar 7-8 olursa benim için iyi olur.

Sezon başında Galatasaray'dan sana teklif var mıydı, neden ayrıldın? Üzüldüğün bir olay yaşandı mı?

Aslında teklif var gibiydi ama çok ağırdan alıyorlardı. Kalmamı çok istiyorlardı diyemem.  10 yıl forma giydim. Her zaman terimin son damlasına kadar sahada savaştım, şampiyonluklar yaşadım. Atletico Madrid maçında 35. dakikada oyundan alındığımda ıslıklanmıştım. O olayı unutamam çok kırılmıştım. Ama en büyük hedefim yurt dışında futbol oynamaktı. Sözleşmem de bitince bunu kullanmak istedim.  

Arda Maçtan önce Emre'nin Barcelona'da oynamasını isterim demişti. Senin en büyük hayalin nedir?

Benim hedeflerim hep kısa vadeli. Deportivo'da hedeflerime ulaştıktan sonra yeni hedeflerim olacak. Şimdilik sadece Deportivo'daki kariyerimi düşünüyor ve bunun için çalışıyorum. Sezon sonu ne olur belli olmaz.

Türkiye'ye bir gün dönersen ilk tercihin hangi takım olur?

İlk tercihim elbette Galatasaray olur. Döndüğümde Galatasaray beni ister mi bilmiyorum ama isterlerse tabiki Galatasaray'ı seçerim. Ben çocuklğumdan beri hep Galatasaray forması giydim. Buralara gelmemim en büyük sebebi Galatasaray'dır. Herşeyimi onlara borcluyum. 

Türkiye'deki şampiyonluk yarışını nasıl değerlendiriyorsun?

Beşiktaş iyi futbol oynuyor ama Başakşehir çok iyi bu sezon geçiriyor, yarışın içindeler. Galatasaray ve Fenerbahçe'ninde şampiyonluğu kovalayacaktır ancak Beşiktaş daha avantajlı...

Deportivo formasıyla bu sezon La Liga'da 23 maça çıkan Emre Çolak 5 gol atıp 3 de asist yaptı.
 

Fanatik