Emre ve Muslera için gözler TFF'de !

Emre ve Muslera için gözler TFF'de !
Güncelleme:

Caner Erkin'in görüntülerden ceza alması sonrasında Emre Belözoğlu ve Muslera da aynı tehlikeyle karşı karşıya.

Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmada Caner Erkin’in ettiği küfürlerin kameralara yansıması, Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) harekete geçirmişti. Ani bir kararla yönetmelikte değişikliğe giden TFF, bundan sonra yayıncı kuruluşta yer alan görüntülerin de delil olarak sayılmasına karar vermişti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de “Futboldaki şiddetin temelinde küfür var. Küfüre savaş açtık” diyerek talimattaki değişikliği kamuoyuna duyurmuştu. Demirören konuşmasına şunları söylemişti:

“Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında Caner Erkin’in yaptıklarını hayretle ve büyük üzüntüyle izledim. Sebebi ne olursa olsun, bir oyun olarak gördüğümüz futbolda, milli bir futbolcumuzun bu görüntüyü sergilemesi futbol vicdanını derinden yaralamıştır. Bu olay hepimiz için bardağı taşıran nokta olmuştur. Tabii ki sahalarımızda küfür bu olayla başlamadı ama alacağımız kararlarla küfürü bitirmenin başlangıcı olacak.”

Ahmet Çakar: ''Bakalım Muslera'ya ceza verilecek mi''Ahmet Çakar: ''Bakalım Muslera'ya ceza verilecek mi''

 

Bu açıklamanın arından Caner Erkin’e verilen 6 maçlık ceza da tartışma yaratmıştı. Her ne kadar Caner Erkin cezayı küfürden almasa da, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, gördüğü manzara sonrası artık yeşil sahalarda küfüre sert tedbirler alacaklarını söylemişti. Bu açıklamalar, bundan sonra küfür eden futbolculara ceza verilip verilmeyeceği merak konusu olmuştu. Henüz talimat değişikliğinin üzerinden bir hafta bile geçmeden önce Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor maçında Emre Belözoğu’nun küfürü televizyon ekranlarına yansıdı. Bunun ardından harekete geçen Beşiktaş taraftarı, Emre Belözoğlu’na yayıncı kuruluşa yansıyan görüntüler nedeniyle ceza verilip verilmeyeceğini sorguladı. Sosyal medyada örgütlenen Beşiktaş taraftarı, TFF’nin vereceği kararı beklediklerini ifade eden paylaşımlarda bulundular.

AHMET ÇAKAR’DAN KÜFÜR İDDİASI

Bu gelişmenin ardından bir başka iddia da FIFA Kokartlı eski Hakem Ahmet Çakar’dan geldi. Ahmet Çakar, Galatasaray’ın Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada Fernando Muslera’nın hakeme küfür ettiğini savundu.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında konuşan Ahmet Çakar, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Geçen hafta Caner Erkin’in belinden su aldım kimsenin gıkı çıkmadı, ettiği küfürün hesabını sorduk. Bu haftada Muslera yabancı dilde küfür ediyor. Bunun görüntüleri var ve bakalım Muslera’ya ceza verilebilecek mi? Geçen hafta Caner Erkin’in ettiği küfürünü Muslera da etmiştir. beIN Sports’a bakın, 28. dakikada Muslera hakeme küfür ediyor. Herkes bu pozisyonu izlesin, ben o cümleyi biliyorum hakemken bu cümleyi duymuştum. Caner Erkin, 6 maç ceza alıyorsa Muslera’da 6 maç ceza almalıdır. Buradan TFF’ye sesleniyorum görüntüleri izleyin ve cezayı verin.”

Bu gelişmelerin ardından gözler TFF’ye çevrildi. Emre Belözoğlu’nun küfür ettiği açıkça görünüyor. Eğer Ahmet Çakar’ın ‘Muslera İspanyolca küfür etti’ iddiası da doğruysa, bu iki örnek, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in söylediği gibi gerçekten küfüre savaş açılıp açılmadığını göstermesi açısında önem taşıyor.