Erzurumspor Tesisleri'nin temeli atıldı

Erzurumspor Tesisleri'nin temeli atıldı

Yıldırım Demirören, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un tesisleri ve tesislere yapılacak futbol sahasının temelini attı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören bugün Erzurum'da temaslarda bulundu ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un tesisleri ve tesislere yapılacak futbol sahasının temelini attı.

 Törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Saim Özakalın, TFF Başkanvekilleri Servet Yardımcı ve Arif Koşar ile Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı da katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Başkan Demirören konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Sizlere bir sözümüz vardı. Bugün, tam da Gençlik ve Spor Bayramı'nda bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Erzurum Büyükşehir Belediyemizin yapacağı tesisle birlikte, Federasyon olarak üstlendiğimiz, UEFA standartlarındaki çim sahanın da çalışmalarını başlatıyoruz. Büyükşehir Belediye Erzurumspor artık genç yıldızlarının yetişebileceği modern bir futbol tesisinin sahibi olacak.

Bu sözü Erzurum' a yürekten verdik. Çünkü Biz Federasyon olarak Futbolu sadece belli illerin sporu olmaktan çıkarmaya kararlıyız. Türkiye'nin her köşesindeki yeteneklerimizi bulup keşfetmeye kararlıyız. Kaliteli futbolcular yetiştirmek için ise her şeyden önce tesis gerekiyor. Bizim amacımız Futbol yatırımlarını, en gelişmiş, en modern tesisleri, futbol liselerini, futbol sevgisinin olduğu her yere ulaştırmak. Türk futbolunun geleceği için Ülkemizin dört bucağını bir tesis cennetine ve bir eğitim merkezine dönüştürmek. Tesisleşmeyi, bugün bir örneğini gördüğünüz gibi, mutlaka tüm Anadolu'ya yayacağız. Bizim en önemli işimiz bu! Bunun için, 2. lig 3. lig tesisleşme projemizi başlattık. Belediye'nin arazi tahsis ettiği illerde, dünya standartlarında modern bir tesisi, TFF olarak, belli bir planlama dâhilinde, biz yapacağız. Bu proje Futbolun kalitesini Tüm Türkiye'de, en aşağıdan başlayarak yükseltme hamlesidir.