Eto'o'dan Boko Haram'a karşı birleşme çağrısı

Eto'o'dan Boko Haram'a karşı birleşme çağrısı

Eto'o, Boko Haram'ın Nijerya ve Kamerun'daki eylemlerinin ardından evlerinden ayrılmak zorunda kalan mağdurlara yardım etmek amacıyla uluslararası basına çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin CNN'e açıklamalarda bulunan Kamerunlu yıldız futbolcu,  Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün eylemlerine dünya basınının  yeterince yer vermediğini savundu. 
 
Sene başlarında Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan Charlie Hebdo  saldırısının ardından dünya liderleri ve medyanın teröre karşı kenetlendiğini  hatırlatan 34 yaşındaki futbolcu, "Boko Haram'ın da konuşulması gerekiyor. Bunu  biz konuşmazsak, kim yapacak? Charlie Hebdo'nun ardından Afrikalı liderler  Paris'e yardımda bulunmak amacıyla gelmişti. Ama benzer durumlar Afrika kıtasında  yaşanınca neden kimse bir şey yapmıyor? Bu konuda medya, yapması gerekenleri  unutuyor" dedi. 
 
Boko Haram'ın eylemlerine karşı farkındalığın artması amacıyla "Yellow  Whistleblower" adında bir vakıf kurduğunu ve buraya 75 bin doların üzerinde maddi  yardımda bulunulduğunu belirten Eto'o, "Ben de, birçok Afrikalı kardeşim gibi  Boko Haram'ın eylemlerinden olumsuz yönde etkilendim. Ortadaki vahşet karşısında  çok güçsüzüz. Bu durumla başa çıkmak zorundayız. Ordumuz her ne kadar bu olayları  durdurmak için çaba verse de biz de tanıdığımız örgüt üyelerini ihbar etmek gibi  bazı çözümler üretmeliyiz" ifadelerini kullandı. 
 
- "Cehalete karşı en önemli silah eğitim" 
 
Boko Haram ile mücadelede en önemli silahın eğitim olduğunu vurgulayan  Kamerunlu yıldız, "Okullar inşa etmeli ve yeni nesle bu olayları öğrenme ve  kavrama imkanı sunmalıyız. Bazı çocuklar bu olaylardan etkileniyor ve kolayca  yönlendirilerek örgüt tarafından kullanıyor. Bu genç kardeşlerimize doğru yolu  göstermeliyiz çünkü Afrika'da cehalet, kardeşlerimizin birbirini öldürmesine yol  açıyor" diye konuştu. 
 
Afrika'da eğitimin yükselmesi halinde futbolun da gelişeceğine  inandığını söyleyen ünlü futbolcu, "Umarım bu kıtada tarihe adını yazdıracak  başka Samuel Eto'o'lar ve Yaya Toure'ler de çıkacak. Tarihe geçmeniz için birçok  etkenin gerçekleşmesi gerekiyor ve sıradanlıktan kurtulmalısınız. Bu nedenle  Afrika'da değerlerimizi kavrarken ve kabul ederken  cehalete de hayır demeliyiz.  Bunu başarabilirsek, büyük bir adım atmış oluruz" değerlendirmesinde bulundu.