Fatih Terim 3 ismi gözüne kestirdi

Fatih Terim 3 ismi gözüne kestirdi
Güncelleme:

Galatasaray'da Fatih Terim, Hasan Şaş, Ümit Davala ve Necati Ateş'i Norveç'e göndererek 3 genç ismi yakın takibe aldırdı.

Fatih Terim'in sır gibi sakladığı transfer planı belli oldu.... Fatih Terim'in, yardımcıları Ümit Davala'yı ve Hasan Şaş'ı ne amaçla yurt dışına gönderdiği ortaya çıktı. Deneyimli teknik adam basın toplantısında bunun sebebini söylememişti.

Trezeguet'nin bonservis probleminin çözülmemesi nedeniyle Avrupa'da arayışa geçen sarı kırmızılılar, bonservisi Everton'da bulunan ve geçen sezon Anderlecht'te kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru'yu transfer etti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, aradığı kanat oyuncusunu buldu ve Henry Onyekuru 1 yıllığına kiralandı..

Kasımpaşa'dan Trezeguet ile anlaşmasına karşın 5 milyon Euro'luk bonservis bedeli nedeniyle transferi çözemeyen sarı kırmızılılar, Everton'un Nijeryalı oyuncusunu renklerine bağladı. Dün sabah 05.30'da İstanbul'a getirilen Onyekuru, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde sessiz sedasız sağlık kontrolünden geçirildi. Burada yapılan testlerin ardından futbolcunun transferi ile ilgili KAP'a bildirim yapıldı..

Kulübün scout ekibinin tavsiye ettiği Onyekuru'yu hızlı, atletik ve skorer olması nedeniyle çok beğenen Fatih Terim, genç oyuncunun alınmasını istedi. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda Everton, bonservisini 8 milyon Euro'ya aldığı 21 yaşındaki futbolcuyu 1.5 milyon Euro karşılığında 1 yıllığına kiralık vermeyi kabul etti..

1.75 metre boyundaki Onyekuru, ağırlıklı olarak sol açık oynasa da, sağ açık, santrfor, 10 numara hatta ön libero mevkisinde bile görev yaptı. Çok dinamik ve çalışkan bir oyuncu olan Nijeryalı, kolay çalım atıyor.. Terim'in bu oyuncuyu Garry Rodrigues ile değişmeli olarak kanatlarda oynatması bekleniyor.

Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim'in yardımcısı Ümit Davala ve Necati Ateş'in oyuncu izlemek için Norveç'e gittiği ortaya çıktı.

Rosenborg-Tromsö maçını izleyen ikilinin Norveç ekiplerinde forma giyen genç ve gelecek vaad eden forvet oyuncularını mercek altına aldığı öğrenildi.

Teknik Direktör Fatih Terim'in de, Galatasaray'a genç oyuncular kazandırmak istediği bilinirken Ümit Davala ve Necati Ateş ikilisinin Norveç'te şu üç oyuncuyu izlediği öğrenildi.

Jonathan Levi - Rosenborg

Erik Botheim - Rosenborg

Runar Espejord - Trömsö

Hürriyet