Fatih Terim’den Atatürk vurgusu

Fatih Terim’den Atatürk vurgusu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransız bir dergiye verdiği röportajda evinde Napolyon büstü olup olmadığına cevap verirken, Atatürk'ün kendisine güç verdiğini söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransız So Foot dergisine verdiği röportajda önemli mesajlar verdi. Derginin ‘yaşayan efsane’ olarak tanımladığı Terim, Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olacaklarını söyledi.

Teknik direktörlüğe 1993 yılında başladığını belirten Terim “Türkiye’de futbol federasyonu 1923’te kuruldu. 70 yılda büyük bir başarı yoktu. Ben büyük bir turnuvaya katılabilmek için ülkeme 70 yıl bekleyin diyemezdim. Bu yolda yalnız değildim, kulüpler, teknik adamlar, federasyon yöneticileri. “Biz bu değiliz, biz en iyiyiz” diyerek yola çıktık” dedi.

ATATÜRK VURGUSU

Evinde Napolyon büstü olduğu söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Fatih Terim, kimleri örnek aldığı sorusuna Atatürk vurgusu yaparak “Ben, Fatih Terim olarak mutluyum. Dünyanın bütün büyük liderlerine saygılıyım ama gördüğünüz gibi arkamda Atatürk’ün fotoğrafı var. Bu bana güç veriyor” şeklinde konuştu.

Kimsenin unutamadığı Euro 2008 maçlarına da değinen tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:

“Euro 2008’de o geri dönüş yaptığımız ve kazandığımız maçlar elbette stresliydi. Maçın başında bir gol atıp sonunda kaybetmek yerine maçın sonunda atıp kazanmak iyidir değil mi? Türk futbolunun DNA’sında duygular var. Biz inanır ve son dakikaya kadar savaşırız. Ben bir maçta futbolcu, teknik adam, taraftar ve aile babasıyım. Oyuna o kadar konsantre olurum ki jest ve mimiklerime dikkat etmem. Duygularım beni yönlendirir, bazen kendimi ekranda izlediğimde ben de şaşırırım ama bu benim, hesaplarım yoktur. Kameralar beni çekiyor, şöyle davranmam gerekiyor diye düşünmem. İnsan karakterine sadık olmalı.”

“GÖZYAŞLARIMI ZOR TUTTUM”

Galatasaray ile UEFA Kupası’nı kaldırdığı günü de anlatan Terim “UEFA Kupası’nı kazandığımızda gözyaşlarımı zor tuttum. Fiorentina’da ilk kez taktiği tabelada anlattığımda oyuncular şaşkın şaşkın bana bakıyordu. Dünyanın en iyi defansının yapıldığı ligde hep hücumu düşündüm. Bu yüzden ne ben Fiorentina’yı unuturum ne de Floransa halkı beni” değerlendirmesinde bulundu.