Fenerbahçe Cocu’yu resmen açıkladı

Fenerbahçe Cocu’yu resmen açıkladı
Güncelleme:

Fenerbahçe, teknik direktör Phillip Cocu ile 3 yıllığına anlaştığını KAP'a resmen açıkladı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Aykut Kocaman’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Hollandalı teknik adam Phillip Cocu getirildi.

Sarı lacivertli ekiple 3 yıllık anlaşma imzalayan başarılı çalıştırıcı, “Kulübün yakın gelecek için hazırladığı planlardan çok etkilendiğimi söylemeliyim. Fenerbahçe harika bir kulüp, Ali Koç ve Damien Comolli'nin bana anlattığı vizyon, fikirler çok ümit verici. Böyle önemli bir kulübün parçası olmaktan gurur duyuyorum. Oyuncularla çalışmayı ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlarımızın önünde takımımıza liderlik etmeyi dört gözle bekliyorum. Bu yolculuğa başlamak için sabırsızlanıyorum”ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, 1 yılı aşkın bir süredir, Sportif Direktörümüz Damien Comolli kendisine verilen vizyon ve hedefler çerçevesinde araştırmalarını sürdürüyordu. Yapılan araştırma kapsamında Phillip Cocu öne çıkan adayların başında geliyordu. Teknik Direktör kriterlerimiz arasında,  Phillip Cocu'da öne çıkan özellikler heyecan verici atağa dayalı bir futbol stili, birlikte çalıştığı oyuncuların performansını geliştirme özelliği, münferit oyuncuların performansından ziyade takım performansına verdiği öncelik, bugüne kadar yaptığı çalışmalar içerisinde altyapılara verdiği önem, saha içi ve saha dışındaki güçlü liderlik yapısı ve bütün bunlarla birlikte, PSV'de çalıştığı süre içerisinde 4 yılda 3 şampiyonluk elde etmesiydi. Phillip Cocu'nun hem Fenerbahçe camiasına, hem de Türk Futbolu'na hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Phillip Cocu, takımla çalışmalara, sezon öncesi hazırlık kampı için toplanacağı 28 Haziran Perşembe günü Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde başlayacak.

Öte yandan Cocu’nun Cumartesi günü İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

PSV’DEN VEDA MESAJI

47 yaşındaki teknik adamın PSV ile yollarını ayırma kararını aldığını resmen açıkladı. PSV Eindhoven, sosyal medya hesabından Philip Cocu’nun ayrılığı “Cocu’ya Fenerbahçe’de başarılar dileriz” paylaşımı ile duyurdu.

PSV Eindhoven, Cocu’nun ayrılığını Türkçe bir mesajla takipçileri ile paylaştı. Mesajda “Beş sezon ve altı kupa. Phillip; öncelikle bize yaşattığın başarılarla dolu yıllar için sana teşekkür eder Fenerbahce’de başarılar dileriz” denildi. Fenerbahçe de Philip Cocu transferini KAP’a yaptığı “Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü için Phillip Cocu ile 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır” diyerek duyurdu.

PSV Eindhoven, Philip Cocu’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mark van Bommel’in oturduğunu açıkladı.