Fenerbahçe galibiyet serisini devam ettirdi

Fenerbahçe galibiyet serisini devam ettirdi
Güncelleme:

aşakşehir, Kasımpaşa ve Alanyaspor galibiyetleriyle bir seri yakalayan Fenerbahçe, Erzurumspor deplasmanından da galip ayrıldı.

Süper Lig'de 18. hafta maçında Erzurumspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadı'nda oynanan mücadelede kazanan 3-0'lık skorla konuk ekip Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 45+5. dakikada Mert Hakan Yandaş, 48. dakikada Dimitrios Pelkas ve 51. dakikada Sinan Gümüş kaydetti.

Ligde arka arkaya 4. maçını kazanan Fenerbahçe puanını 35'e yükseltti. Erzurumspor 13 puanda kaldı.

 
VALENCIA'NIN YERİNE MERT HAKAN
Süper Lig'in 18. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, ligde son oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosuna göre ilk 11'de 1 değişikliğe gitti. Erol Bulut, ağrıları olduğu bildirilen Valencia'nın yerine Erzurumspor karşısında Mert Hakan Yandaş'a ilk 11'de görev verdi.

Sarı-lacivertliler, karşılaşmaya Altay Bayındır, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Sadık Çiftpınar, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Dimitris Pelkas, Sinan Gümüş, Mame Thiam ilk 11 ile başladı.

 
Yedek kulübesinde ise Harun Tekin, Mauricio Lemos, Serdar Aziz, Papiss Cisse, Mbwana Samatta, Valencia, Ferdi Kadıoğlu, Fatih Yiğit Şanlıtürk, Uğur Kaan Yıldız ve Serhat Ahmetoğlu yer aldı.

ERZURUMSPOR'DA TEK DEĞİŞİKLİK
Erzurumspor, Süper Lig'in 17. haftasında Medipol Başakşehir maçının kadrosuna göre ilk 11'de 1 değişiklik yaptı. Teknik direktör Mesut Bakkal, Fenerbahçe maçına Farnolle, Cenk Ahmet Alkılıç, Teikeu, Hasan Hatipoğlu, Schwechlen, Osman Çelik, Petrus Boumal, Emrah Başsan, Obertan, Novikovas, Ricardo Gomes 11'i ile çıktı.

KÖTÜ BİR İLK YARI, BİR GOL İPTAL
Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşük tempoda oynandı. Saha ve zemin şartları nedeniyle iki takım istediği oyunu oynamakta zorlandı. Erzurumspor ilk yarıda zaman zaman pozisyon bulabilmek adına çok adamla rakip kaleye gitmeye çalışırken, ev sahibinin 32. dakikada attığı gol elle oynama gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Emrah'ın sağ kanattan kullandığı kornerde top sol kanattaki arkadaşına geldi, onun içeriye çevirdiği top karambolde Gomes'in önünde kaldı. Vuruşunda top ağlara gitti ancak Mete Kalkavan, Gomes'in topu kontrol ederken eline çarptığına hükmetti.

FENERBAHÇE 45+5'TE GOLÜ BULDU
Maçın ilk yarısının genelinde etkili hücum üretmekte zorlanan Fenerbahçe, 45+2. dakikada net bir gol pozisyonu yakaladı. Caner'in uzun pasında savunmadan seken top ceza sahası sağ çaprazında Thiam'ın önünde kaldı, Thiam'ın vuruşunda Farnolle ayağının ucuyla topa dokundu ve gole izin vermedi. Son dakikalarda gol için bastıran Fenerbahçe, 45+5. dakikada aradığı golü buldu. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sinan ortadaki Pelkas'ı gördü, Yunan oyuncu müsait pozisyondaki Mert Hakan'a topu bıraktı onun vuruşunda konuk ekip 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe bu golle soyunma odasına önde gitti.

ERZURUMSPOR ADINA TALİHSİZLİKLER
Karşılaşmanın ilk yarısında Erzurumspor şanssız sakatlıklar yaşadı. Maçın 29. dakikasında Petrus Boumal yerini Mitchell Donald'a bıraktı. Maçın 45. dakikasında Gabriel Obertan oyuna devam edemedi ve Brahim Darri yerine girdi. İkinci yarıya başlarken Erzurumspor'da kaleci Fabien Farnolle ile Hasan Hatipoğlu oyuna devam edemedi. İkinci yarıda kaleci Kayacan Erdoğan ile Mücahit Albayrak görev yaptı.

FENERBAHÇE'DE BU KEZ PELKAS ATTI
Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Fenerbahçe, ikinci golü buldu. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Sinan sağ taraftan etkili geldi, diğer kanattaki boş pozisyondaki Pelkas'ı gördü, Yunan oyuncu ceza alanına girer girmez vurdu ve farkı 2'ye çıkardı. Pelkas 12. lig maçında 5 asist yaparken, 4. golüne ulaştı.

ÜÇÜNCÜ GOL SİNAN GÜMÜŞ'TEN
Rakip kaleye ataklarını sürdüren Fenerbahçe, Erzurumspor'un savunmada etkisiz kaldığı anlarda üçüncü golü de buldu. Maçın 51. dakikasında Gustavo sol kanattaki Caner'i gördü. Caner'in ceza alanına ortasına iyi yükselen Sinan kafayla fileleri havalandırdı ve Fenerbahçe durumu 3-0 yaptı.

SİNAN GÜMÜŞ'TEN TEPKİ
Skorun 3-0 olmasının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut değişiklikler yaptı. Fenerbahçe'de oyundan çıkan Sinan Gümüş, teknik direktör Erol Bulut'un kararına tepki gösterdi. Sarı-lacivertli takımda son 2 lig maçında 2 gol ve 1 asistle oynayan Sinan Gümüş, Erzurumspor deplasmanında 63. dakikada gerçekleşen oyuncu değişikliği sırasında tabelada kendi numarasını görünce karara sinirlendi. Enner Valencia oyuna girerken, karara tepki gösteren Sinan Gümüş daha sonra teknik direktör Erol Bulut ile kısa süre konuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Sinan Gümüş'e bu kararın nedenini anlatırken, sarı-lacivertli futbolcu daha sonra yedek kulübesine oturdu.

18 YAŞINDAKİ FATİH OYUNA GİRDİ
Karşılaşmanın 75. dakikasında Mame Thiam ve Ozan Tufan kenara gelirken, Mbwana Samatta ile Ferdi Kadıoğlu oyuna girdi. Maçın 85. dakikasında ise Mert Hakan Yandaş ile Dimitrios Pelkas kenara geldi. Papiss Cisse ile 18 yaşındaki Fatih Yiğit Şanlitürk oyuna dahil oldu. Fenerbahçe üçüncü golden sonra kalan süreyi iyi şekilde eritti ve kalan bölümde başka gol olmayınca, sarı-lacivertliler 3 golle 3 puana ulaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet Alkılıç'ın ortasında, Novikovas'ın dar açıdan vuruşunda top kaleci Altay Bayındır'da kaldı.
dakikada sağ kanattan gelen Cenk Ahmet Alkılıç'ın ceza sahasına gönderdiği topa yükselen Ricardo Gomes'in kafa vuruşunda, top direğinin üzerinden auta çıktı.
45+2. dakikada hızlı çıkan sarı-lacivertli ekip, topu ceza sahasındaki Thiam'a gönderdi. Bu futbolcunun savunma oyuncusu ve kaleciyi geçerek sağ çaprazdan vuruşunda, top kale direğinin yanından auta gitti.

45+5. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Emrah Başsan'ın orta sahada kaptırdığı topla çıkan sarı-lacivertli ekipte, ceza sahası içinde Pelkas'ın pasında topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) BİRAZDAN...

ERZURUMSPOR-FENERBAHÇE MAÇ DETAYLARI
Stat: Kazım Karabekir

Hakemler: Mete Kalkavan, Bahattin Duran, Ceyhun Sesigüzel

Erzurumspor: Farnolle, Cenk Ahmet, Teiku, Hasan, Leo Scwechlen, Osman, Obertan, Boumal, Novikovas, Emrah Başsan, Gomes.

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Sadık Çiftpınar, Tisserand, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Sinan Gümüş, Pelkas, Mert Hakan Yandaş, Mame Thiam.

Gol: Mert Hakan,Pelkas,Sinan Gümüş (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Osman (BB Erzurumspor), Caner (Fenerbahçe)