Fenerbahçe yönetimi ibra edildi !

Fenerbahçe yönetimi ibra edildi !

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 2015 yılında gider fazlasının 55 milyon 736 bin 537 lira olduğu açıklandı.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali  Genel Kurulu'nda, sarı-lacivertli kulübün denetleme kurulu üyesi Doğan Yeşin,  denetleme kurulu raporunu okudu.
 
Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 2015 yılı gelirler  toplamının 214 milyon 807 bin 901 lira olduğunu belirtti. Sarı-lacivertli kulübün  denetleme kurulu üyesi, toplam giderin ise 270 milyon 544 bin 438 lira olduğunu  kaydetti. Yeşin, bu raporlar doğrultusunda  Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin gider fazlasının 55 milyon 736 bin 537 lira olduğunu ifade etti.
 
Sarı-lacivertli kulübün, 2015 yılı olağan genel kurulunda kabul edilen  bütçesinin 240 milyon 574 bin lira olduğunu hatırlatan Yeşin, bütçe sınırları  içinde kalındığını duyurdu. Yeşin, bütçe dışı harcamaların giderlerden düşülmesi  sonucu 2015 yılı giderlerinin 232 milyon 121 bin 255 lirası olduğunu aktardı.
 
Bütçeyle ilgili detaylı açıklamalar yapan Yeşin, konuşmasının sonunda  yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesinin genel kurul  üyelerinden talep etti.
 
Yönetim ibra edildi
Olağan mali genel kurulda yönetim ve denetleme kurulu faaliyetleri  ayrı ayrı oybirliğiyle ibra edildi.
 
Öte yandan yüksek divan kurulu başkanı Vefa Küçük, 2016 yılı  bütçesinin üyelere ulaştırılan kitapçıkta yazdığı için okunmadan oylanması talep  etti. Bu talep üyeler tarafından oybirliğiyle kabul gördü. Sarı-lacivertli  kulübün 235 milyon 750 bin lira olarak açıklanan 2016 yılı bütçesi de kongre  üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
 
Kongre üyeleri, Albaraka Türk Katılım Bankası'yla yapılan finans  anlaşması, kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının  yapılması,  gayrimenkul satın   alınması, satılması, satın alma için her türlü  kredinin teminine de kabul oyu verdi.
 
Yönetim kurulu tarafından  gerekli görülen şubelerin kapatılması  hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi de üyeler tarafından kabul edildi.
 
Aziz Yıldırım, Muhammed Ali'yi unutmadı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 74 yaşında hayatını kaybeden  efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatına üzüldüğünü söyledi.
 
Kongre üyelerine kendilerini ibra ettiğini için teşekkür eden  Yıldırım, efsane boksör Muhammed Ali için şunları kaydetti:
 
"Devrimci bir Müslüman olan Muhammed Ali'nin kaybından üzüntümüzü  belirtmemiz lazım. 1967 yılında devrim niteliğinde 'Vietnam'a gitmem' diyen  adamın acısını kalbimde hissediyorum. Sabah 5'te kalkarak onun maçlarını  izleyerek boksu sevdik."
 
Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından sonra olağan mali genel kurul sona  erdi.