Fenerbahçe'de karar verildi ! Ersun Yanal...

Fenerbahçe'de karar verildi ! Ersun Yanal...
Güncelleme:

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, teknik direktör konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Göreve resmen başladığı çarşamba gününden bu yana geçen 7 günde kulüpteki mali konulara eğilen Fenerbahçe yönetimi, tablonun beklenenden kötü olması nedeniyle yabancı teknik direktör konusunda belirsizlik yaşıyor. Sarı-lacivertliler, mali konulardaki belirsizlik dolayısıyla hoca adaylarıyla ilgili önemli aşama kaydetse de henüz anlaşmadı.

BLANC'IN PREMİER LİG'DEN DE TALİPLERİ VAR
Fenerbahçe'nin listesindeki en güçlü isimler Blanc, Buvac ve Moyes... Fransa Milli Takımı eski hocası Laurent Blanc'ın, Premier Lig'den talipleri olduğu için zoragirdiği ifade ediliyor. Klopp'un yardımcısı Zeljko Buvac ile Comolli'nin prensip olarak anlaşma sağladığı, tarafların transfer bütçesiyle ilgili görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi.

MOYES TÜRKİYE'YE SICAK
Son aday olan David Moyes'un da Fenerbahçe'de çalışmaya sıcak baktığı, tıpkı Buvac gibi transfer bütçesi konusunda detayların konuşulduğu bildirildi. Comolli, tümadaylarla temas halinde ve bir yabancı hocayı ikna etmesi an meselesi. Mali tablonun netleşmesinin ardından Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü resmi olarak açıklanacak.

ZELJKO BUVAC 
56 yaşında. 17 yıldır Klopp'un yardımcılığını yapan Buvac, Liverpool'dan şok bir kararla ayrıldı.

DAVİD MOYES
55 yaşındaki İskoç çalıştırıcı geçen sezonu West Ham'da geçirdi. Şu an için boşta.

LAURENT BLANC
52 yaşındaki Fransız hoca son olarak PSG'yi çalıştırmış görevinden 2016 yılında ayrılmıştı.

VAN GAAL İDDİASI
Teknik direktör için temaslarını sürdüren Fenerbahçe'de sürpriz bir iddia gündeme geldi. Hollandalı ünlü hoca Louis van Gaal'in gece yarısı İstanbul'a geldiği ve F.Bahçe ile masaya oturacağı ileri sürüldü. Amstardam Havalimanı'nda görüntülenen 65 yaşındaki çalıştırıcının Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Comolli ile bir görüşme yapacağı gelen haberler arasında... Teknik direktörlüğe Ajax'ta başlayan ünlü hoca Barcelona, B.Münih, M.United gibi devleri çalıştırdı.

YANAL LİSTEDE YOK
F.Bahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın yeniden göreve getirileceğine dair iddialar yönetim tarafından doğrulanmadı. Sarı-lacivertlilerin yerli teknik adam konusunda tek adayının Aykut Kocaman olduğu, Ersun Yanal ile herhangi bir görüşme gerçekleştirilmediği ifade edildi. Kocaman'ın geleceği konusundaki belirsizlik devam ediyor. Tecrübeli hoca dün de başkan Ali Koç'la bir araya gelemedi. Koç'un bu hafta içerisinde Samandıra'ya bir ziyarette bulunacağı, bu toplantının bilgilendirme amaçlı olacağı belirtildi. Koç'un teknik direktör konusunda inisiyatifi tamamen Comolli'ye bıraktığı da ifade edildi.

COMOLLİ'YE ERTELEME
Fenerbahçe yönetiminin ilk icraat olarak göreve getirdiği Damien Comolli'nin, bugün basın önünde imza atacağı duyurulmuştu. Ancak imza töreni çarşamba gününe ertelendi. Fransız yöneticinin Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde saat 14.00'te gerçekleştireceği basın toplantısında yeni teknik direktörle ilgili önemli açıklamalarda bulunması ve gelecek sezon planlamasıyla ilgili bilgiler paylaşması bekleniyor.

YÖNETİM TOPLANIYOR
Fenerbahçe'de bugün önemli bir yönetim kurulu toplantısı yapılacak. Ali Koç başkanlığındaki bu toplantıda görev dağılımı gerçekleştirilecek. Yeni yöneticiler, tüm alanlarda aktif görev almaktan çok mevcut profesyonelleri denetleyici görevini üstlenecek.

Sabah