Fenerbahçeli iki futbolcu için zorla getirme kararı

Fenerbahçeli iki futbolcu için zorla getirme kararı
Güncelleme:

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 19 Mayıs 2024 tarihinde oynan derbi maçtaki olaylara ilişkin 2 futbolcu hakkında zorla getirme kararı verildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 19 Mayıs Pazar günü Rams Park Stadyumu’nda oynadığı futbol müsabakası sonrasında yaşanan olaylara ilişkin, aralarında futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul Adalet Sarayı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar Ertuğrul K., Hulusi B., Jayden Quinn Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş ve tanıklar Cihan K. ile Saim G. katıldı. Şikayetçi Ali Ç. mahkemede, "Ben şu an huzurda bulunan sanık Ertuğrul K.’ı tanımıyorum. Kendisine küfür etmedim ve vurmadım. Kamera görüntülerinde de görüldüğü üzere kendisi beni belimden tutmuştur. Karşıdan gelen ve bana tekme sallayan kişinin vurmasına yardım etmiştir. Ayrıca arada saçımı çekmiştir. Bunun dışında bana vurup vurmadığını bilmiyorum" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Cihan K. ise, "Ben statta ekstra çalışan güvenlik görevlisiyim. Çalıştığım güvenlik şirketi vardır. Maç günleri bizi maç için çağırırlar. Maçın sonunda Fenerbahçeli yöneticiler stada girmişlerdi. Bir kargaşa çıktı. Ben de yanlarına gittim. Mert Hakan Yandaş, katılan Ali Ç.’a tekme atıyordu. Ben Mert Hakan’a müdahale etmeye çalıştım. Bu sırada tekme Ali Bey’e isabet etti. Sol yan tarafına geldi. Spor şube polisi bana müdahale etti, ‘Sen buradan uzaklaş.’ dedi. Ben de bu nedenle oradan ayrıldım. Ben başka kimsenin katılana vurduğunu görmedim. Ali Ç.’yi de başkasına vururken görmedim" ifadelerini kullandı.

'DARPTA BULUNMADIM, SADECE KENDİMİ SAVUNDUM'

Sanık doktor Ertuğrul K. savunmasında, "Suç tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün doktoru olarak maçta bulunuyordum. Maçı kazandıktan sonra seyircimiz ile kutlama yapmak istedik. Ancak izin verilmeyerek soyunma odalarına gitmek zorunda kaldık. Bir süre oradaki görevli polisler, Galatasaray seyircileri stadı boşalttıktan sonra seyircimizi selamlayabileceğimizi söyledi. Ne kadar sürdüğünü hatırlamadığım bir süre sonra soyunma odasından çıkıp stada geri döndük. Bir kısım Galatasaray yöneticisi ve görevlileri kutlama yapmamızı engellemeye çalıştı. Sonrasında stattan çıkmamız istendi. Stattan çıkmadan önce bir grup arkadaş fotoğraf çekilmek istedi, ben polise sorarak kendilerine fotoğraf çektim. Onların bayrakla çekildiği fotoğraf hoşuma gidince kendimin de dahil olduğu bir selfie çekilmek istedim. Tam bu sırada koşarak takım elbiseli biri bize doğru geldi. küfürler ediyordu. Bir anda gelip benim göğsüme yumruk salladı. Bayrağı almaya çalışıyordu. Ne olduğunu anlayamadım. Telefon olmayan elimle kendisini belinden tutup çekmeye çalıştım. Bu sırada ağzıma vurdu. Sonradan fark ettim, ağzım kanamış. Ben yere düştüm. Ben kendisine karşı sadece kendimi savundum. Birkaç hafta önce Trabzonspor maçında yaşadıklarımızdan dolayı korku yaşadım. Ben kendisine bir darpta bulunmadım. Sadece kendimi savundum. Kendimi savunurken tam olarak neler gerçekleştiğini hatırlayamıyorum. Her şey çok hızlı gerçekleşti. Olay bu şekilde meydana geldi. Bana gelip vuran kişinin adının Ali Ç. olduğunu öğrendim. Kendisi uzun saçlıydı, takım elbiseliydi. Bana vurduktan sonra ben yere düştüm. Polisler beni kaldırdı, sonrasını görmedim. Ortalık karıştı. Çok uzun sürmedi. Ben ağzım kanadığı için ertesi gün gidip Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nden acil servisten darp raporu aldım. Maçlarda böyle şeyler yaşanabildiği için şikayetçi olmadım. Sonrasında hakkımda dava açıldığında çok şaşırdım. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇELİ OOSTERWOLDE VE MERT HAKAN YANDAŞ’A ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme, ara kararında; duruşmaya katılmayan sanık futbolcular Jayden Quin Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına, ayrıca tanık olarak dinlenmesi planlanan Mert Müldür’ün de zorla getirilmesine hükmetti. Duruşma, 28 Mayıs tarihine ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede şüpheliler Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş, Ertuğrul K., Hulusi B. ve Emre K.'nin ’vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ ve ’spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi’ suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 3 aydan, 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

DHA

Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Salı akşamlarının sevilen dizisinin neden yayınlanmadığı belli oldu! Salı akşamlarının sevilen dizisinin neden yayınlanmadığı belli oldu! Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı Türkiye'nin yerli kamikaza İHA'larından gövde gösterisi: 5'li sürü otonom olarak havalandı! Türkiye'nin yerli kamikaza İHA'larından gövde gösterisi: 5'li sürü otonom olarak havalandı! Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması Bakanlıktan sosyal medya fenomenlerine ceza yağdı! Bakanlıktan sosyal medya fenomenlerine ceza yağdı! Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı
Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor! Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor! Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' CHP'li bir belediyeye daha operayon: Başkan yardımcısı ve 11 kişi tutuklandı CHP'li bir belediyeye daha operayon: Başkan yardımcısı ve 11 kişi tutuklandı İstanbul'da liselilerin ''kız arkadaşıma baktın'' tartışması tekme tokatlı kavgaya dönüştü İstanbul'da liselilerin ''kız arkadaşıma baktın'' tartışması tekme tokatlı kavgaya dönüştü Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!" Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!" Hava durumunda ters köşe: Sıcaklıklar 6 derece birden artıyor ama yeni yağış dalgası kapıda! Hava durumunda ters köşe: Sıcaklıklar 6 derece birden artıyor ama yeni yağış dalgası kapıda! Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı! Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı!