Fenerbahçe'ye psikolog desteği

Fenerbahçe'ye psikolog desteği
Güncelleme:

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman’ın istifanın eşiğinden dönmesi, üst üste gelen kötü sonuçlar ve oyuncuların mental çöküntüsü için spor psikoloğu devreye giriyor.

Fenerbahçe'de sportif başarının gelmemesinin ardından çok zor bir süreçten geçen ve istifa sinyali veren teknik direktör Aykut Kocaman'ı ikna eden yönetim yaraları sarmaya çalışıyor…  Sarı lacivertli ekipte o tedavilerden birisi de psikolojik olacak.

Oyuncuların ciddi bir mental çöküntü içerisinde olması, son dakikalarda yenilen goller sonrası özgüven kaybı yaşamaları ve konsantrasyon problemi çekmeleri yönetimi harekete geçirdi. Yarından itibaren Can Bartu Tesislerinde spor psikoloğu olacak. Bu psikolog sadece oyunculara değil aynı zamanda teknik ekibe de destek verecek.

MOTİVASYON İLACI

Spor psikoloğu gerek takımla gerekse bireysel görüşmeler yapıp konsantrasyonu artırmaya yönelik uygulamalarda bulunacak. Fenerbahçe takımında bu uygulama sürekli hale getirilecek. Psikolog, teknik ekiple beraber kalıcı olarak çalışacak. Maçlar öncesinde motivasyonu artırıcı konuşmalar yapacak. Özellikle de yedek kalan oyuncular kazanılmaya çalışılacak. Bir anlamda yaralı F.Bahçe, psikolojik destekle de ayağa kaldırılmaya çalışılacak. Uygulama başarılı olursa spor psikoloğu gelecek sezonlarda da düşünülecek.

Türkiye Gazetesi