Fernando Reges: Çalıştığım en iyi hoca...

Fernando Reges: Çalıştığım en iyi hoca...
Güncelleme:

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Fernando, "Çalıştığım en iyi teknik direktör Fatih Terim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Galatasaray'da Fernando basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İngiltere Premier League'den sonra Spor Toto Süper Lig'de yaşadığı şampiyonluk için çok mutlu olduğunu belirten Fernando, "İki ligi kıyaslarsak, İngiltere Ligi şartlar anlamında, ekonomi anlamında daha zor. Türkiye liginde de rekabet seviyesi çok yüksek. Zor bir lig olduğunu düşünüyorum. Hedefim 2. sene de bir şampiyonluk yaşamak." dedi.

Geçtiğimiz sezon zor bir sakatlık yaşadığını dile getiren Brezilyalı oyuncu, "Kariyerim boyunca hiç yaşamadığım bir şekilde sakatlandım. Bir futbolcu olarak diz sakatlığı çok zor. Zor bir dönemdi. Tanrı'ya çok şükür iyiyim." ifadelerini kullandı.

"BİZİ ŞAŞIRTTI"

Fernando, Fatih Terim'in takımın başına gelmesiyle süre bulmaya başlayan Ryan Donk'un performasının kendilerini şaşırttığını söyledi.

"6 ay oynamayan bir oyuncu bu şekilde geri dönüş yapıp, performans sergiliyorsa ister istemez olumlu anlamda şaşırıyorsunuz. Ben onun adına çok mutlu oldum. Gerçekten herkesin futbola o açıdan bakması lazım. Oynasanız da oynamasanız da kendinizi hazır tutmanız gerekir. Çünkü şansın ne zaman nerden geleceği belli olmuyor. Ona da şans geldi ve en iyi şekilde değerlendirdi."

"DÖNERSE MUTLU OLURUM"

Yıldız oyuncu, kısa bir süre birlikte oynadığı ve devre arası Premier League'e transfer olan Ndiaye'nin sarı-kırmızılı kulübe dönmesi halinde mutlu olacağını aktardı. Ndiaye ile hem saha içinde hem saha dışında gayet güzel bir diyalogları olduğunu belirten 30 yaşındaki oyuncu, "İyi bir uyum yakalamıştık. 6 ay boyunca da en iyi performansını gösterdi ve bizim için olumlu şeyler yaptı. Ondan sonra Premier Lig’e gitti. Tabii ki imkan olur geri dönerse mutlu olurum. Dönmezse de kadromuzda çok kaliteli arkadaşlarımız var." ifadelerini kullandı.

'ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE MANCHESTER CITY'Yİ İSTER MİSİN?'

Şampiyonlar Ligi hakkında da görüşlerini paylaşan Fernando, "Kulüp anlamında en zor organizasyon. En iyi şekilde hazırlanmanız gerekiyor. Oynayacağınız rakiplerin bir saniyelik konsantrasyon kaybını cezalandırdığı bir ortamdan söz ediyoruz. En iyi şekilde konsantre olup bunu bütün maç devam ettirmeniz gerekiyor. Biraz daha kolay rakipleri tercih ederim. Daha mutlu olurum. Gruptan sonra çeyrek finalde, yarı finalde karşılaşabiliriz." dedi.

"TERİM'İ EN TEPEYE YAZARIM"

Sarı-kırmızılı oyuncu, 'Guardiola, Boas gibi hocalarla çalıştın. Fatih Terim senin için ne ifade ediyor?' sorusuna ise; "Çok önemli hocalarla çalıştım. Fatih Terim’i en tepeye yazabilirim. En iyi teknik direktörlerden bir tanesi. Zaten geçen sene bunu aramıza katılmasıyla göstermişti. Dünya çapında tanınan bizim de tanıdığımız bildiğimiz bir teknik direktördü. Geçen sezon bizimle beraber oldu ve tecrübesini, güveni bize verdi. En güzel cevap geçen sezon yaşadığımız şampiyonluk." cevabını verdi.