FETÖ'ye para gönderen kulüplere şok !

FETÖ'ye para gönderen kulüplere şok !

TFF'deki FETÖ soruşturmasından sonra kulüpler de incelemeye alınıyor.

Fetullah Terör Örgütü'nün (FETÖ), giriştiği darbe kalkışmasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nda başlayan geniş çaplı soruşturma, futbol kulüplerine de sıçrayacak. 

Bunun çalışmalarını bir kısım kulüpler başlatırken, bilgiler Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile paylaşılacak. Türkiye'yi millet olarak tek yumruk yapan başarısız darbe girişiminden sonra, FETÖ'cü alçak teröristlerin devlet içindeki sızıntı ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için yürütülen çalışmaların TFF ayağında yapılan incelemeler de bitme aşamasına gelirken, şimdi gözler kulüplere çevrildi.

SEZON BAŞLAMADAN ÇÖZÜLECEK

Hainlerin kulüplere de sızma ihtimali üzerine takımlarımızın tüm personeli için geniş çaplı bir inceleme başlatılacak. TFF ve MİT soruşturmasına dahil edilen kulüplerin transfer faaliyetleri de incelemeye alınacak.

Menajerlere ödenen paralar, sponsorluk anlaşmalarının hangi kriterlere göre yapıldığı, bu anlaşmalardan ne kadar kazanç elde edildiği, kazanılan paraların nerelere harcandığı, forma reklamları, stat panolarına alınan reklamlara kadar her şey didik didik incelenecek.

KAYYUM ATANMASI SÖZ KONUSU

Bazı kulüp başkanlarının ve kulüplerin, FETÖ'ye para aktardığı iddiaları doğrulanırsa bu kulüplere kayyum atanması durumu da söz konusu olabilecek. TFF, sezon başlamadan futbolun üzerindeki olumsuz düşüncelerin ortadan kalkmasını istiyor ve devletle birlikte sıkı bir şekilde ortaklaşa çalışıyor.