Final için son virajı geçeceğime inanıyorum

Final için son virajı geçeceğime inanıyorum

Milli boksör Adem Kılıçcı:"AIBA Pro Boxing'de final öncesi yarınki maçı da geçip daha sonra şampiyonluk için mücadele vereceğim. Kazanacağıma inanıyorum"- "Mısırlı Abdin'i Akdeniz Oyunları'nda yenerek şampiyon olmuştum. Yarın rövanşa çıkacağız"- Mısırlı b

İSTANBUL (AA) - SERDAL KALAYCI - Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında (Pro Boxing) 75 kiloda şampiyonluk mücadelesi veren milli boksör Adem Kılıçcı, final öncesi son turda yarın Mısırlı rakibi Hosam Hussein Bakr Abdin'i yenerek hedefinden sapmak istemiyor.

Şampiyon olacak sporcunun 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını kazanacağı organizasyonun yarın Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak üçüncü tur maçları öncesi AA muhabirinin sorularını cevaplayan Kılıçcı, "Yarın final için son viraj. Yarını da geçtikten sonra artık olimpiyat için son kez ringe çıkacağız ve şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. İyi çalıştım, iyi motive oldum. Antrenmanlarda bütün eksiklerimi elimizden geldiğince kapattık" diye konuştu. 

Yarınki maçta çalışmalarının karşılığını almak istediğini kaydeden Kılıçcı, "Hiçbir zaman peşin peşin konuşmam. Ön yargılı bir adam değilim. Ringde elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunu daha önceki maçlarımda da boksseverler gördüler. Bundan sonraki maçlarda da elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah kazanacağım, inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

 

- Akdeniz Oyunları'nın rövanşı

 

Adem Kılıçcı, geçen yıl Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda finalde yendiği Mısırlı Abdin ile bir anlamda rövanşa çıkacaklarını söyledi. 

Oyunlarda 75 kiloda finalde Abdin'i yenerek şampiyonluk elde ettiğini anımsatan milli sporcu, "Abdin'i tanıyorum. Akdeniz Oyunları'nda finalde oynadık, ben kazandım. Şimdi ikinci maçımıza, rövanşa çıkacağız. İyi bir boksör, kaliteli bir boksör. Burada da zaten amaç iyinin en iyisini bulmak. En iyi olmak için herkes mücadele ediyor ben de en iyi olacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Organizasyonda çıktığı ilk maça göre daha iyi olduğunu dile getiren milli boksör, "İlk maçta henüz organizasyonu bilmediğimiz için biraz tedirgin ve heyecanlıydık. Maç yaptıkça daha da alıştım. Geçen sefer Rus rakibimle oynadığım maç zordu. Atmosfer ve heyecan yüksekti. Tabii ki ben de deneyimsiz değilim. Yıllardır boks yapıyorum. Dünya arenalarında mücadele ediyorum. Artık heyecanı ikinci plana atıyoruz. Kendimizi iyi kontrol ediyoruz. Önemli olan hedeflediğimiz galibiyet doğrultusunda mücadele vermek. Yarın da bunu yapacağım" şeklinde görüşlerini aktardı.

 

- Abdin: "Dersimize iyi çalıştık"

 

Adem Kılıçcı'nın rakibi Mısırlı Abdin ise yarın yapacağı maç öncesi dersine iyi çalıştığını belirtti. 

Turnuvada ilk iki maçında birer galibiyet ve yenilgi aldığını anımsatan Abdin, "Adem'i tanıyorum daha önce karşılaştık. Maçlarını da izledim. Antrenörümle beraber Adem'in maçlarını izleyerek dersimize iyi çalıştık. İnşallah iyi olacak" diye konuştu. 

Adem'in kendi evinde oynamasının iyi bir avantaj olduğunu dile getiren Mısırlı boksör, "Ama bu beni yarınki maçta hiç etkilemeyecek" ifadesini kullandı. 

 

- Yalçınkaya: "Final vizesini alan taraf biz olacağız"

 

Adem Kılıçcı'nın turnuvada antrenörlüğünü yapan olimpiyat ikincisi eski milli boksör Atagün Yalçınkaya, ilk iki maça göre yarın daha rahat olacaklarını ifade ederek, "Final vizesini alan taraf biz olacağız" dedi.

Milli sporcunun iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini kaydeden Yalçınkaya şöyle konuştu:

"Adem her maçta üzerine koyarak gidiyor. Yarınki üçüncü maçında daha rahat olacak. Şimdiye kadar yaptığı iki maçta o atmosferi, havayı iyi soludu. Bundan sonraki maçları daha kolay geçer diye düşünüyorum. Mısırlı sporcu da iyi bir rakip. İddialı gelmişler. Federasyon başkanları, yönetim kurulu üyeleri de gelmiş. Biz de iyi çalıştık. Adem de sorumluluğunun bilincinde. İnşallah final vizesini alan taraf biz olacağız."

AA