Fransa'yı Griezmann finale taşıdı !

Fransa'yı Griezmann finale taşıdı !

EURO 2016'nın ev sahibi Fransa, son dünya şampiyonu Almanya'yı Griezmann'ın golleriyle 2-0 yenerek finalde Portekiz'in rakibi oldu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ikinci yarı final maçında ev sahibi Fransa, Almanya'yı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi ve Portekiz'in rakibi oldu.

Fransa'nın Marsilya kentindeki Stade Velodrome Stadyumu'nda Almanya ile Fransa karşı karşıya geldi. Mücadele oldukça tempolu başlarken, Almanya ilk yarıda daha atak bir futbol sergiledi. Ancak ilk yarının sonlarına doğru golü bulan Fransa oldu.
 
45. dakikada Griezmann'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Schweinsteiger topa elle müdahale edince İtalyan hakem Nicola Rizzoli beyaz noktayı gösterdi. 45+2'de penaltı atışını Griezmann gole çevirdi ve Fransa soyunma odasına önde girdi: 0-1

Fransa'yı rahatlatan gol 72. dakikada yine Griezmann'dan geldi. Pogba'nın ortasında Neuer'in uzaklaştırmaya çalıştığı top Griezmann'ın önüne düşünce, golcü oyuncu kolay bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

Bu golün hemen ardından Almanya gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Kimmich'in sert vuruşunda top çatala çarparak auta çıktı. İlerleyen dakikalarda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca mücadeleyi Fransa 2-0 kazandı ve finale yükseldi.
 
Final maçı pazar günü
EURO 2016 finali 10 Temmuz Pazar günü Portekiz ile ev sahibi Fransa arasında oynanacak, mücadeleyi kazanan takım turnuvanın şampiyonu olacak.