Futbol sahalarında görülmemiş olay

Güncelleme:

Manchester United ile Real Salt Lake takımı arasında oynanan hazırlık maçında futbol sahalarında görülmemiş bir olay yaşandı.

Yeni sezon hazırlıklarını ABD’de sürdüren Manchester United’ın Real Salt Lake takımı ile oynadığı hazırlık maçında futbolseverler, yeşil sahalarda eşi benzeri görülmemiş bir olaya tanık oldu.

Manchester United’ın 2-1 kazandığı karşılaşmada rakibi Sebastian Saucedo’ya sert giren Antonio Valencia, kırmızı kartı tam iki dakika sonra gördü. Çünkü bu sırada hem maçın hakemi Allen Chapman hem de Real Salt Lake Teknik Direktörü Mike Petke, Manchester United Menajeri Jose Mourinho’ya bir teklif yaptı. İki isim de Mourinho’ya Valencia’yı oyundan çıkarabileceğini, aksi taktirde Ekvatorlu yıldızın kırmızı kart göreceğini söyledi. Ancak bu teklifi kabul etmeyen Portekizli çalıştırıcı, takımının maça 10 kişi devam etmesine neden oldu.

Maçın ardından pozisyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Jose Mourinho, şunları söyledi:

“Valencia ben onu değiştirmeyi kabul etmediğim için atıldı. Hem hakem hem de rakip takım teknik direktörü bana kırmızı kart görecek olacak Valencia’yı oyundan almam için bir şans tanıdı. Ancak ben bunu kabul etmedim. Çünkü pozisyonun kırmızı kart olmadığını düşünüyordum. Üstelik Valencia’nın faul yaptığı, sanırım ismi Saucedo, maç boyunca çok sert oynadı. Valencia’dan önce onun atılması gerekirdi. Genç bir futbolcunun Manchester United’a karşı oynarken agresif olmasını anlayabiliyorum ama bu bir hazırlık maçı… Burada faklı bir anlayış olması gerekiyor. Neticede maçı 10 kişi tamamladık. Bu da sezon öncesi bize bir kişi eksik nasıl oynayabileceğimizi göstermesi açısından iyi oldu.”