FUTBOLCU KAZIM KAZIM'IN KRAMPONLARI AÇIK ARTIRMADA -KAZIM KAZIM'IN, ALİ SAMİ YEN'DEKİ SON GOLÜ ATTIĞI MAÇTA GİYDİĞİ KRAMPONLAR, ÇOCUK BÖBREK VAKFINA FON SAĞLAMAK AMACIYLA AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI -MEDİCAL PARK HASTANELE

FUTBOLCU KAZIM KAZIM'IN KRAMPONLARI AÇIK ARTIRMADA  -KAZIM KAZIM'IN, ALİ SAMİ YEN'DEKİ SON GOLÜ ATTIĞI MAÇTA GİYDİĞİ  KRAMPONLAR, ÇOCUK BÖBREK VAKFINA FON SAĞLAMAK AMACIYLA AÇIK   ARTIRMAYA ÇIKARILDI  -MEDİCAL PARK HASTANELE

Galatasaraylı futbolcu Kazım Kazım'ın Ali Sami Yen'deki son golü attığı maçta giydiği kramponlar, Çocuk Böbrek Vakfına fon sağlamak amacıyla açık artırmaya çıkarıldı. Medical Park Hastaneler Grubunun 10 bin TL'lik başlangıç artırımını yaptığı kramponlar,

Galatasaraylı futbolcu Kazım Kazım'ın Ali Sami Yen'deki son golü attığı maçta giydiği kramponlar, Çocuk Böbrek Vakfına fon sağlamak amacıyla açık artırmaya çıkarıldı. Medical Park Hastaneler Grubunun 10 bin TL'lik başlangıç artırımını yaptığı kramponlar, bir ay sonunda en yüksek teklifi veren kişi ve kurumun olacak.

Medical Park Göztepe Hastanesinde düzenlenen basın toplantısında, açık artırmayı başlatan Kazım Kazım, böyle bir proje içinde yer almaktan ve böbrek hastası çocukların gülen yüzünü görmekten gurur duyduğunu belirtti.

Kardeşini 3 yaşındayken kaybettiğini, ayrıca 5 hafta sonra da baba olacağını dile getiren Kazım Kazım, çocuklar konusunda çok duyarlı olduğunu ve bu projenin kendisi için önem taşıdığını ifade etti.

Kazım Kazım, nişanlısıyla böbrek hastası çocuklara yönelik bir şeyler yapmayı arzuladıklarını bu amaçla Ali Sami Yen'deki son golü attığı maçta giydiği kramponları bu iş için kullanmak istediğini de anlattı.

Organ bağışı konusundaki fikirlerini de dile getiren Kazım Kazım, "Sağlıklı herkesin organlarını bağışlaması gerekiyor. Ben de sıram geldiğinde sağlıklı bir insan olarak organlarımı bağışlamak isterim" dedi.

Çocuk Böbrek Vakfı Müdürü Ayşe Çalhan da kronik böbrek hastası ve böbrek nakli olmuş çocuklara yapılacak her türlü yardımın, önemli olduğuna dikkati çekerek, bu çocukların kendisine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için çaba harcadıklarını söyledi.

Medical Park Göztepe Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ise Türkiye'de 70 bin kronik böbrek hastası bulunduğunu, tedavi seçeneklerinin ise diyaliz ya da böbrek nakli olduğunu belirterek, Türkiye'de organ bağışı azlığı nedeniyle yeterince nakil gerçekleşemediğini ve her yıl 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Çocuk Böbrek Vakfının kronik böbrek hastası ya da nakil olmuş çocuklar için sosyal etkinlikler gerçekleştirdiğini de kaydeden Kaçar, bunun yıllık bedelinin 80 bin TL'yi bulduğunu dile getirdi.

Kaçar, açık artırmadan en az bu bedelin elde edilmesini beklediklerini de söyledi.

Konuşmaların ardından Kazım Kazım kramponlarını Çocuk Böbrek Vakfı Müdürü Ayşe Çalhan'a verdi. Medical Park Hastaneler Grubunun 10 bin TL'lik başlangıç artırımını yaptığı kramponlar, bir ay sonunda en yüksek teklifi veren kişi veya kurumun olacak.

Bu arada, toplantı sonunda böbrek hastası ve böbrek nakli geçirmiş çocuklardan oluşan dans grubu mini bir gösteri sundu.