Futbolcuların Noel kurnazlığı

Futbolcuların Noel kurnazlığı

25 Aralık'taki Noel öncesi Süper Lig'de birçok futbolcunun cezalı duruma düşmesi dikkat çekti.

Her yıl Noel zamanı Süper Lig'de birçok yabancı futbolcunun cezalı duruma düşerek Christmas haftasındaki maçlarda forma giymemesi dikkat çekiyor. Futbolcuların kasıtlı olarak kart görerek cezalı duruma düştükleri konusu sürekli gündeme geliyor.

2016 Noel öncesi Süper Lig'de cezalı oyuncular

Spor Toto Süper Lig'de 2016/2017 sezonunun ilk yarısı bu hafta sonunda oynanacak maçlarla sona erecek. Süper Lig'in 16. haftasında oynanacak maçların Noel tatiline denk gelmesiyle birçok futbolcu cezalı duruma düştü. 

Adanaspor'dan Viera ve Roni, Alanyaspor'dan Vagner Love, Antalyaspor'dan Charles, Beşiktaş'tan Adriano, Çaykur Rizespor'dan Obaobona, Fenerbahçe'den Skrtel, Karabükspor'dan Poko ve Tanase, Gaziantepspor'dan Elyasa ve Trabzonspor'dan Bero geçtiğimiz hafta gördükleri kartlarla Noel haftasında cezalı duruma düştüler.

Süper Lig'de son 4 sezonda Christmas öncesi cezalı duruma düşen futbolcu sayısı

Süper Lig'de son 4 sezonda Christmas öncesi cezalı duruma düşerek Noel haftasında oynanan maçlarda forma giyemeyen futbolcuların sayısında son 2 sezonda artış görüldü. İşte son 4 sazonda Noel haftasında cezalı duruma düşen futbolcu sayıları:

2013 - 9
2014 - 6
2015 - 10
2016 - 11

Christmas - Noel nedir? Yabancı oyuncular için Christmas neden önemli?

Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa'nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramı. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir. 20. yüzyılın başlarından itibaren Noel, Hristiyan olmayanlar tarafından da kutlanan dinî motiflerinden arınmış, hediye alışverişi etrafında yoğunlaşan bir bayram olarak da kutlanmaya başlamıştır. Bu seküler Noel versiyonunda mitolojik figür Noel Baba temel bir rol oynar.

Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak'ı Noel olarak kutlarlar. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir.

FutbolArena