Galatasaray 1 - 2 Benfica

Galatasaray 1 - 2 Benfica
Güncelleme:

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında sahasında karşılaştığı Benfica'ya 2-1 yenildi. Skandal bir penaltı kararıyla geriye düşen Galatasaray, Luyindama ile beraberliği bulsa da son sözü Seferovic söyledi ve Benfica tur için evine büyük avantajla döndü....

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, son 32 turu ilk maçında evinde Benfica ile karşılaştı. Maça iki takım da kontrollü başlarken Galatasaray 19. dakikada gole çok yaklaştı. Linnes'in ortasında Diagne'nin dokunamadığı topu önünde bulan Onyekuru'nun şutu yandan auta gitti.

Maçın 26. dakikasında rakibiyle hava topuna çıkan Marcao meşin yuvarlağa göğsüyle dokunsa da hakem Manzano penaltı kararı verdi. İtirazlar sonrası karar değişmezken Eduardo Salvio attığı golle Benfica'yı devreye 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray'da 54. dakikada Nagatomo'nun arka direğe ortasında kafayı vuran Luyindama skoru 1-1'e getiren isim oldu.

Galibiyet golünü arayan Galatasaray savunmasında da açıklar vermeye başladı. 64'te Marcao ağır kalınca Seferovic topu geriden gelerek kaptı ve düzgün bir vuruşla Muslera'yı avlayıp Benfica'yı deplasmanda yeniden öne geçirdi: 1-2.

85'te Luyindama'nın kafa vuruşuna Benfica kalecisi gol izni vermeyince Galatasaray sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılarak rövanş öncesi tur şansını oldukça zora soktu. Galatasaray ile Benfica arasındaki rövanş mücadelesi 21 Şubat Perşembe günü saat 23.00'te oynanacak.