Galatasaray, CAS'a yapılan itirazın kabul edildiğini açıkladı

Galatasaray, CAS'a yapılan itirazın kabul edildiğini açıkladı
Güncelleme:

Galatasaray'a CAS'tan müjdeli haber geldi! Galatasaray, CAS'a yapılan itirazın kabul edildiğini ve UEFA ile imzalanan uzlaşma anlaşmasının geçerliliğini sürdüreceğini KAP'a bildirdi.

Galatasaray Kulübü, UEFA Soruşturma Komisyonu ile imzalanan uzlaşma anlaşmasının UEFA Yargı Komisyonu tarafından reddedilmesi hakkında Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) sunulan itirazın kabul edildiğini açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüp bu itirazın kabul edilmesi ile uzlaşma anlaşmasının geçerliliğini koruyacağını kaydetti.

Galatasaray Kulübü'nün açıklamasında, "Şirketimizin 13.06.2018 tarihinde UEFA Soruşturma Komisyonu (Investigatory Chamber) ile imzalanan Uzlaşma Anlaşması'nın, 05.10.2018 tarihinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı bünyesindeki Yargı Komisyonu (Adjudicatory Chamber) Başkanı tarafından reddedilmesi hususunda; Şirketimizin 15.10.2018 tarihinde Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) sunduğu itirazı kabul edilmiş olup, imzalanan Uzlaşma Anlaşması'nın geçerliliğini korumasına ve Yargı Komisyonu Başkanı tarafından verilen red kararının hükümsüz kılınmasına Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

MUSTAFA CENGİZ'DEN İLK AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CAS'ın yapılan itirazı kabul etmesinin ardından A Spor'a açıklamalarda bulundu.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları;

Sanırım CAS'ın ilk kez Türkiye lehine verdiği olumlu karar oldu. Türk futboluna ve Galatasaray'a hayırlı olsun. Disiplin komitesinin verdiği yeniden yapılandırma kararını bozma hakkı vardır. UEFA'nın en üst düzey yargı karar organıdır. Biz 15 Haziran'dan 22 Mart'a kadar uğraşıyoruz. Bazı yorumlar gördüm. Bunu basite indirgemeye çalışan hukukçu ve yorumcu kardeşlerim oldu. Galatasaray'ın bu hukuksal başarısını küçümsemeye çalışan kardeşlerimiz oldu. Kötü niyetleri olmadığına ama yeterli bilgiyi almadıklarına inanıyorum. CAS süreci 4 aydır sürüyor. 100 sayfaya yakın yazışmamız oldu.

"MEYDAN SAVAŞI VERDİK"

Bizim savunmalarımızın sağlamlılığı, argümanlarımızın tutarlılığı ile meydan savaşı verdik. Yeniden yargılanmaya da itiraz ettik. Biz zaten yargılandık dedik ve doğru argümanlarla besledik bunu. Biz usül ve esasla gittik. Komite istese ceza verirdi ama savunmalarımızın tutarlılığı etkili oldu.

"PSG DE DAVASINI KAZANDI"

Ceferin'e de teşekkür ederim. Şahsen tanıdığım bir insan. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu örnek olsun. Nitekim örnek oldu. PSG de kazandı biliyorsunuz CAS'taki davayı. Herkes birbirini emsal gösterdi. Galatasaray ilk defa uluslararası hukuk arenasında savunmasında izlediği yolu örnek aldılar. Biz bundan gurur duyarız.