Galatasaray'a transfer yasağı mümkün değil

Galatasaray'a transfer yasağı mümkün değil

UEFA’nın, Galatasaray’a vereceği cezalar arasında transfer yasağının bulunmadığı ortaya çıktı.

Bu, sarı-kırmızılılar açısından olumlu gibi görünse de, Cim-Bom’un devam etmekte olan UEFA Avrupa Ligi’nden diskalifiye edilme tehlikesi de bulunuyor.

UEFA’nın Galatasaray ile açıklamasının ardından kamuoyunda, sarı-kırmızılılar için sürekli iki ihtimal konuşuldu: Ya transfer yasağı gelecek ya da Avrupa kupalarından men cezası verilecek. Bunun yanında zayıf bir olasılık olsa da, para cezasının gelebileceği düşünüldü.

Ancak UEFA’nın finansal fair play ile ilgili talimatlarına bakıldığında, “Transfer yasağı” kavramının mümkün olmadığı görüldü. Avrupa futbolunun patronu olarak, kendi organizasyonlarının sağlıklı bir şekilde yürümesini ve üyelerinin sağlıklı bir yapıya kavuşmasını amaçlayan UEFA’nın, verebileceği cezaların kendi yetki ve organizasyonlarla sınırlı kaldığı vurgulandı.

Bu nedenle Galatasaray’ın Avrupa kupalarına kabul edilmemesi en yakın sonuç gibi görünürken, Cim-Bom’u bekleyen diğer tehlike de, devam etmekte olan UEFA Avrupa Ligi’nden diskalifiye edilmesi... Bu da seçenekler arasında yer alıyor.

UEFA’NIN VEREBİLECEĞİ CEZALAR

1) Uyarı
2) Kınama
3) Para cezası
4) Puan düşürme
5) UEFA müsabakalarından elde edilen gelirlerin alıkonulması
6) UEFA müsabakalarına yeni oyuncuların kaydettirilmesinin yasaklanması
7) Kulübün, UEFA kulüp müsabakaları için A-listesi olarak  kaydettirilmiş oyuncuların sosyal haklar giderlerinin toplam masrafına finansal kısıtlamalar konulması dahil, UEFA müsabakalarında yer almak üzere kaydettireceği oyuncu sayısının sınırlanması
8) Kulübün sürmekte olan müsabakalardan diskalifiye edilmesi veya gelecekteki müsabakalara kabul edilmemesi
9) Kulübün kazandığı şampiyonluk (unvan) ya da ödülün geri alınması.

Milliyet